„Poliția Română ne-a transmis că dezavuează orice abuz al angajaților săi vizavi de romi“, a declarat Gelu Duminică, într-o conferință online organizată după întâlnirea cu oficiali din Poliție.

Oamenii legii le-au transmis activiștilor romi că vor trimite azi Corpul de Control al MAI la Bolintin Vale, județul Giurgiu. Marian Costel Șerban, șeful Poliției din Bolintin Vale surprins că a lovit un bărbat, a fost demis abia astăzi de IPJ Giurgiu, după 6 zile de la incident.

Reprezentanții Guvernului vor merge și la Hunedoara în viitorul apropiat, unde zilele trecute au avut loc violențe între polițiști și oamenii din cartierul Micro 7, au mai transmis reprezentanții Poliției Române activiștilor romi. 

Gelu Duminică: „Un risc major pentru democrația românească“

Gelu Duminică

„Acolo totul a început după ce poliția i-a dat amendă de 2.000 de lei unui om care a coborât să-și ia rufele de la uscat“, a explicat Ciprian Necula, fondatorul platformei Aresel, care a spus că a primit sesizări din mai multe comunități de romi cu privire la abuzurile Poliției.

La rândul său, Gelu Duminică, președintele Agenției Împreună, atrage atenția că trebuie să facem un pas înainte pentru a înțelege și gestiona astfel de incidente. „Altfel, va exista un risc major pentru democrația românească și pentru dezvoltarea mișcărilor de extremă dreapta”.

Legea să fie aplicată egal, nu discriminatoriu

„Toate aceste violențe nu au legătură cu romii sau românii, ci cu România“, mai explică Gelu Duminică.

Totodată, Delia Grigore, președinta Asociației „Centrul Rromilor – Amare Rromentza“, face apel ca legea să fie aplicată egal, nu discriminatoriu.

Se știe că unii dintre polițiști sunt agresivi la adresa romilor, chiar și a minorilor. Suntem extrem de îngrijorați pentru comunitatea noastră

Delia Grigore

Ciprian Necula: „Câțiva șmecheri afectează întreaga comunitate“

Ciprian Necula

În cadrul conferinței „Rasism, abuzuri și violență între Paștele ortodox și Paștele Blajinilor – Ghid pentru autorități și șmecheri”, Ciprian Necula a făcut apel la oamenii din comunitate care provoacă incidente să înceteze să se creadă deasupra legii, pentru că fac rău tuturor romilor.

Nu în ultimul rând, cei trei activiști au făcut apel la comunitățile romilor pentru a sta acasă în perioada Paștelui Blajinilor pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur

Urmărește-ne pe Google News