De zeci de ani, studenții din Thailanda sunt nevoiți să respecte reguli stricte privind lungimea și modelul coafurii lor.

Luna trecută, totuși, ca răspuns la protestele tot mai mari din partea tinerilor, Ministerul Educației și-a revocat reglementările privind părul, spunând că școlile ar putea în schimb să-și dezvolte propriile politici.

Tinerii militanți spun că acest lucru este prea vag și este puțin probabil să aducă schimbări.

„Rezultatul este că dă libertate deplină școlilor, iar acestea pot face orice fără consecințe”, a spus Laponpat Wangpaisit, cunoscut sub numele de Min, care a fondat grupul Bad Student, care militează pentru reforme în sistemul școlar.

Săptămâna trecută, grupul său a fost contactat de elevi de la o școală din provincia Phetchabun, din nord-centrul Thailandei, care au distribuit imagini ce păreau să arate un profesor care tunde părul elevilor în timp ce aceștia stau la rând, pe motiv că au încălcat regulamentul privind tunsoarea.

Imaginile despre care se spune că au fost făcute după incident, ce arată smocuri mari de păr împrăștiate pe beton, au fost distribuite la scară largă pe rețelele de socializare.

Ministrul educației, Treenuch Thienthong, a descris astfel de acțiuni ca fiind nepotrivite, dar spunea că înțelege că profesorul a fost bine intenționat în dorința de a disciplina elevii.

Ea a spus că s-a dispus o anchetă în acest caz și că profesorii nu ar trebui să impună pedepse care să provoace umilință.

Bad Students primește plângeri referitoare la trei sau patru școli pe săptămână, în care profesorii tund părul elevilor, potrivit Laponpat. Raportările sunt cele mai multe la începutul lunii și la începutul semestrelor, când profesorii efectuează de obicei inspecții.

Regulile care privesc tunsoarea au fost inițial impuse de armată în anii 1970 și timp de zeci de ani elevii bărbați au fost instruiți să mențină stilul militar, în timp ce elevele puteau purta coafuri bob, nu mai lungi de lobii urechilor.

Regulile au fost relaxate în 2020, deși elevilor de sex masculin nu li se permitea să-și poarte părul mai lung de baza gâtului, iar permanentul, vopseaua, mustața sau barba au rămas interzise.

Urmărește-ne pe Google News