UPDATE, 20 iunie, ora 16.00. Dan Voiculescu, unul dintre cei vizați de comunicatul lui Florin Coldea, a oferit o reacție, pe site-ul săi oficial Dreptul la replică este intitulat „Coldea, disperarea unui criminal”.

Patronul Antenelor reia pasaje dintr-o emisiunile postului, în care invitat a fost fostul președinte Traian Bădescu. „Redau in extenso afirmațiile, recunoscute de Traian Băsescu ca fiind adevărate, referitoare la Coldea”, scrie Dan Voiculescu:

Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da să vezi conversația când îmi spuneau că îl luăm pe Mustață din complet. Da? Hai băieți să-l aruncăm în aer! Vreți să-mi distrugeți familia? Eu v-am spus de câteva ori, este un stat mafiot, na, eu știu ce spun.

Traian Băsescu:

Patronul de presă face referire la „dosarul Voiculescu”, iar Băsescu spune „să-I vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit”.

Șțirea inițială. „Trebuie să o spun clar și răspicat, așa cum de altfel se poate observa și în mod direct, că principalii actori / susținători ai acesteia, majoritatea implicați și în campaniile anterioare împotriva mea, sunt moguli media binecunoscuți – Maricel Păcuraru (condamnat definitiv), Sebastian Ghiță (fugar, din 2016, în Serbia, suspectat de implicare directă sau indirectă în mai multe activități ilegale), Dan Voiculescu (condamnat definitiv) și principalii lor colaboratori din zona media – Dan Andronic, Cristian Burci, Anca Alexandrescu și alții, gen Cozmin Gușă (lista este mult mai lungă)”, se arată în punctul de vedere transmis de avocații lui Coldea.

Coldea mai susține că Sebastian Ghiță are legături cu Federația Rusă:

„Fugarul Sebastian Ghiță are conexiuni la nivel înalt cu autoritățile de la Belgrad, beneficiind de protecția instituțiilor sârbe în fața cererilor de extrădare ale autorităților române. Aflat sub controlul oficialilor sârbi, Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe economice (unele suspecte ca fiind proxy ale Federației Ruse) pentru realizarea și promovarea unor interese obscure. Asupra acestui subiect îmi rezerv dreptul de a reveni la momentul potrivit”, potrivit punctului de vedere transmis prin avocați.

Coldea acuză o campanie mediatică agresivă care este derulată „la peste 7 ani de la trecerea în rezervă” și în condițiile în care „nu ocupă și nu candidează pentru o funcție publică”. Coldea mai spune că această campanie de denigrare s-a intensificat în perioada campaniei electorale.

Coldea subliniază că „intensitatea și vehemența actualei campanii mediatice, volumul de resurse și timp alocate, modalitățile de acțiuni utilizate, diseminarea de scenarii alarmiste și teorii conspiraționiste (…) demonstrează miza consistentă, dar și determinarea celor în cauză de a-și atinge obiectivele urmărite”.

Ca fost militar și angajat al SRI, nu mă intimidează reluarea virulentă a atacurilor la adresa mea. Mi-am asumat de la început și continui să îmi asum deciziile și acțiunile întreprinse, precum și consecințele acestora.

Florian Coldea:

„Nimeni nu este deasupra legii și încurajez, în continuare, orice persoană care are informații despre abuzuri sau acte ilegale întreprinse de SRI in perioada mandatului meu sau de mine personal, inclusiv după trecerea în rezervă, să se adreseze instituțiilor abilitate ale statului român, în care am încredere că își vor face datoria”, se mai spune în comunicat.

Referitor la acuzațiile care i se aduc, Coldea afirmă, în continuare: „Sunt nevinovat. Din respect pentru activitatea instituțiilor abilitate, nu voi formula comentarii sau precizări detaliate”.

Suntem într-o situație cu care m-am confruntat de mai multe ori, în care hoții, ajutați de alți hoți, strigă: „Hoții!”

Florian Coldea:

Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și o a patra persoană, Dan Tocaci, șoferul lui Coldea, au fost plasați sub control judiciar sub cauțiune, pentru „săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea”, a anunțat vineri Direcția Națională Anticorupție printr-un comunicat, fără a menționa explicit numele acestora.

Cei 4 au fost audiați 15 ore de audieri la sediul DNA, în urma plângerii depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg.

DNA a transmis primele informaţii în acest caz, fără a invoca niciunul dintre numele celor implicaţi, cei doi generali SRI fiind identificaţi ca oameni de afaceri. Denunțătorul a susținut că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească avocatului Doru Trăilă un onorariu de 700.000 de euro, cu mult mai mare decât cele practicate în România, pentru a obţine o condamnare cu suspendare în instanță. 

Cătălin Hideg, care are o condamnare de patru ani de închisoare, în primă instanţă, în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul Europea, afirma că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.

Într-o declarație legată de acest caz, Coldea a spus: că „am acționat în spiritul și litera legii” și „mă consider nevinovat”.

Urmărește-ne pe Google News