Obligația de a-și căuta ”mijloace legale de existență” este menționată în Încheierea prin care Judecătoria Sectorului 5 București le-a trasat celor trei persoane acuzate de proxenetism sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească atâta vreme cât se află sub control judiciar:
”În temeiul art.215 C.proc.pen., stabileşte în sarcina inculpatelor DESPINA LAVINIA-MARIANA, DUMITRU MIRELA-ALEXANDRA şi GUREŞOAIE DIANA-MIRELA următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemate;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de către organul judiciar care a dispus măsura (şi anume organul de poliţie în raza căruia se află locuinţa efectivă a fiecărei inculpate, respectiv locuinţa fără forme legale din Bucureşti, str. …
), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemate;
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura;
e) să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor şi nici de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele de existenţă. Atrage atenţia inculpatelor DESPINA LAVINIA-MARIANA, DUMITRU MIRELA-ALEXANDRA şi GUREŞOAIE DIANA-MIRELA că, în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a obligaţiilor stabilite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive”.
Decizia Judecătoriei nu este definitivă, ci poate fi contestată de anchetatori. Prostituatele de lux nu au scăpat, astfel de ultimele emoții. Tribunalul București este cel care va lua o decizie definitivă cu privire la propunerea de arestare formulată de procurori în cazul Dianei Gureșoaie, al Laviniei Despina și al Mirelei Dumitru.
Proxenetele nu au fost arestate
Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 București au considerat că nu se impune arestarea prventivă a celor trei proxenete, așa cum au cerut procurorii. Astfel, Diana Gureșoaie, Mirela Alexandra Dumitru și Lavinia Mariana Despina au primit doar control judiciar și interdicția de a părăsi țara. De altfel, procurorii au cerut arestarea a doar trei dintre cele șase proxenete reținute de Poliție pentru 24 de ore. O alta este urmărită penal, dar nu a fost reținută, în vreme ce o a opta suspectă a fugit în Dubai.
Tarifele erau negociabile, la nevoie
Tarifele de 1.000 – 2.000 de euro deveneau negociabile, la nevoie, mai reiese din Referatul procurorilor. Astfel, uneori, fetele se mulțumeau cu 150-200 de euro. Sau cel puțin asta susțineau când au fost interceptate:
”Lavinia Despina: Da.
Denisa Biță: Hai fată, că am vorbit cu Simona.
L.D.: Așa!
D.B.: Și a zis că s-o mint pe asta, că nu mai mergem, că noi nu mai mergem la job, că a găsit ea în Neptun un job și că nu poate s-o ia și pee a, că… decît eu cu Simona, că ala n-a vrut s-o ia nici pe Cristina. Știi?!
L.D.: Îhî
D.B.: Și că ăla îi dă ei 200 de euro și mie 150 de euro și că, na, noi preferăm să ne ducem la ăla!”.
Discuții codificate despre droguri
Fetele aduc vorba și de droguri, în interceptări. Vorbesc, totuși, codificat, mai ales că în unele convorbiri spuneau că se tem să nu fie interceptate:
Lavinia Mariana Despina: O drogată nu îmi face mie asta!
Ana: Băi, dar eu nu înțeleg! Cum puii mei… Ce i-au făcut ăștia? Ea a fost plecată pe trei zile, pe o mie și acuma face figuri? Sau ce dracu?
L.M.D.: Pe mine nu mă ia nimeni de proastă
Ioan Niculae vorbește, de asemenea codificat:
Ioan Niculaie: Da, că aia când se îmbată se f… cu cine îi iese în cale.
Diana Gureșoaie: Ee, nici chiar așa, exagerezi.
I.N.: Când se îmbată nu mai gândește, știi tu ce zic.
D.G.: E, așa e, când se îmbată nu mai… Eu nu sunt așa.
I.N.: Nu, nu, tu nu, că nu bei.
D.G.: Nu, nu, nu prea, adică de băut…
I.N.: Eu vorbeam de altceva.