Publicația citează revista Fast Company, care a obținut un document EPA datat 1 iunie și în care este reautorizată folosirea azbestului. Noua regulă dă undă verde la folosirea azbestului, chiar dacă acesta este văzut drept o substanță cancerigenă.

Inhalarea de fibre de azbest duce la cancer de plămâni. Preocupări legate de azbest au avut loc încă din anii 1920-1930, dar abia din anii 1980-1990 a început să fie interzis.

Interzis în UE

Uniunea Europeană a interzis total azbestul din 2005, iar în iulie 2018 justiția americană a ordonat gigantului Johnson & Johnson să plătească despăgubiri de 4,69 miliarde de dolari unui grup de femei care au folosit produse ale companiei ce aveau azbest. Aceste produse, pe bază de pudră de talc, au făcut ca femeile respective să dezvolte cancer ovarian.

Potrivit organizației non-guvernamentale Asbestos Disease Awareness Organization (ADAO), azbestul este vinovat pentru 40.000 de morți anual.

Deși Administrația Trump slăbește acum regulile cu privire la azbest, depinde de fiecare stat sau de companiile care îl folosesc să informeze oamenii cu privire la pericol.

Trump și azbestul

Donald Trump a scris în cartea sa din 1997 ”Arta Reîntoarcerii” că azbestul a fost interzis la presiunea mulțimilor. De asemenea, Washington Post a descoperit un tweet din 2012 al lui Trump, prin care acesta spunea că turnurile de la World Trade Center nu ar fi ars dacă azbestul nu ar fi fost eliminat de pe acestea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News