Două persoane – un tată și fiu – au fost rănite grav, în timp ce atacatorul a fost împușcat și rănit de trecători și este internat la spital.

Descriind incidentul de sâmbătă, care a avut loc în cartierul Silwan, chiar în afara orașului vechi al Ierusalimului, un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat că atacatorul a băgat îm ambuscadă cinci persoane care mergeau să se roage. Doi dintre răniți sunt „stare critică”.

„Este o creștere semnificativă a nivelului de teroare”, a spus Dean Elsdunne, adăugând că „teroristul” este tratat în spital.

Ca răspuns la cele două atacuri, autoritățile au poziționat „permanent” ofițeri dintr-o unitate de combatere a terorismului, în apropierea Ierusalimului pentru a „răspunde prompt la evenimente excepționale ori de câte ori este necesar”.

Cu puţin timp în urmă, poliţia israeliană anunţase arestarea a 42 de persoane care urmau să fie interogate în legătură cu atacul de vineri din apropierea sinagogii Neve Yaakov, în urma căruia au murit 7 oameni.

Urmărește-ne pe Google News