Arestarea a fost făcută „ca parte a căutării”, potrivit poliției din Dusseldorf, iar oamenii legii verifică în acest moment dacă există o legătură între suspect și sângerosul incident.

„Simultan, se efectuează o serie de căutări, inclusiv percheziții în diferite locații”, a transmis poliția într-un comunicat.

Autoritățile locale au refuzat să ofere informații suplimentare despre suspectul de 15 ani și să confirme dacă vor publica o imagine cu adolescentul.

Întrebat despre rapoartele conform cărora atacatorul a vizat gâtul victimelor, reprezentantul poliției locale a confirmat că loviturile au fost în această zonă. În schimb, până în acest moment, nu s-a confirmat că ar fi fost doi atacatori.

În ceea ce-l privește pe adolescentul reținut, se pare că acesta era „complet necunoscut” victimelor sale.

Au fost găsite mai multe cuțite

Din cauza „brutalității și complexității” atacului, polițiștii au transmis că au numeroase dovezi de examinat.

Oamenii legii au găsit în zonă „mai multe cuțite” și încearcă să stabilească dacă vreunul dintre ele a fost folosit în atac.

În prezent, polițiștii nu pot confirma dacă sunt în posesia armei folosite în atac, însă nu au exclus un act „terorist”.

Potrivit autorităților germane, în urma atacului cu cuţit, trei persoane au fost ucise, o femeie şi doi bărbaţi, şi alte opt au fost rănite, cinci dintre ele grav.

În ceeea ce le privește pe persoanele decedate, este vorba despre doi bărbați de 57 și 67 de ani și o femeie de 56 de ani.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut o pedeapsă severă pentru autorul atacului cu cuţit.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News