Pacientul a fost vaccinat pe 5 iunie cu a doua doză Pfizer, iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie adversă după vaccinare.
„Pacientul în vârstă de 17 ani şi 10 luni din judeţul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti – Compartiment Primire Urgenţe, la data de 8.06.2021 cu următoarea simptomatologie: tuse, cefalee, mialgii, durere toracică. Conform informațiilor deținute la nivelul CPU -Spital Onești, persoanei în cauză i s-au efectuat multiple investigaţii clinice şi paraclinice”, a transmis, miercuri, DSP Bacău.
Potrivit DSP Bacău, adolescentul a fost transferat în aceeaşi zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, pentru investigații suplimentare, după ce medicul cardiolog l-a diagnosticat cu suspiciunea de sindrom coronarian acut.
Pacientul este încă internat în spital, iar starea sa generală de sănătate s-a ameliorat.
Diagnosticul final se va stabili însă după toate efectuarea tuturor investigaţiilor de specialitate.
Un studiu din Israel a confirmat „posibila legătură” între vaccinarea cu Pfizer și apariția unor cazuri rare de miocardită
Ministerul Sănătății din Israel a anunțat, marți, 2 iunie, că a observat un număr mic de cazuri de inflamare a mușchiului inimii, în special în rândul bărbaților tineri, sub 30 de ani, cărora le-a fost administrat vaccinul Pfizer, trasând astfel o legătură probabilă între vaccinare și miocardită.
Concluziile autorităților din Israel vin în urma unui studiu la scară largă derulat în țara care a folosit în mod masiv vaccinul Pfizer/BioNTech pentru a-și imuniza populația.
Potrivit studiului, 275 de cazuri de miocardită au fost raportate între decembrie 2020 și mai 2021, după vaccinarea a mai bine de cinci milioane de persoane.