Ieremia îi adresează mesajul primarului Robu, afirmând că, din cauza lipsei unui management profesionist la teatrul german „ne facem de mirul lumii”. Așa a dat exemplul Elisei Covaci, nou consultant artistic al teatrului, care dorea să caute adresa de mail a scriitorului Moliere, care a trăit între anii 1622 și 1673.

Ea ar fi vrut să-i adreseze câteva întrebări pe tema dreptului de autor relatează pressalert.ro.

„Ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteţi ajuta?

Contactată de jurnaliștii PressAlert, Elisa Covaci n-a negat dialogul pe care l-a purtat pentru a da de Molière. A ținut să precizeze însă că „informația e puțin greșită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa”.

Dumneavoastră ne puteţi ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu ştiu cui. Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-aţi luat pe nepregătite.

Elisa Covaci, consultant artistic al Teatrului German din Timișoara

Întrebată dacă ştie când a trăit Molière, consultantul artistic al teatrului german a răspuns, sigură pe ea, după mai multe ezitări şi eschive, timp în care, probabil, s-a documentat pe internet: „Între ʹ45 şi ʹ73. Pardon, între ʹ22 şi ʹ73”, fără să mai ţină seama că celebrul dramaturg a trăit în secolul al XVII-lea, între 1622 şi 1673.

Moliere, maestru al satirei comice

Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut drept Molière (15 ianuarie 1622 – 17 februarie 1673), a fost un scriitor francez de teatru, director și actor, unul dintre maeștrii satirei comice. Este considerat unul din clasicii dramaturgiei universale.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără: „Avarul”, „Tartuffe”, „Bolnavul închipuit”, „Burghezul gentilom”, „Mizantropul” și „Școala nevestelor”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News