„Noi le-am spus că suntem un Guvern stabil, suntem o coaliție stabilă, ne asumăm să facem reformele pentru România. Și cei de la Bruxelles se uită la televizor și îl văd pe domnul Ciucă. Cei de la Bruxelles sunt îngrijorați. În afară de decidenții de la nivel tehnic ai Comisiei, directorii generali de direcții, sunt și comisarii. Spun «Nu dați foc la țară, nu distrugeți stabilitatea aceasta»”, a afirmat Adrian Câciu.

El l-a criticat pe președintele PNL, Nicolae Ciucă. „Pentru că asta înseamnă de fapt cheia pentru reforme și Putin să nu reușească. Râde Putin de noi. Pentru că, unde a eșuat el, reușesc ai noștri. Vreți să o spunem așa? Domnul Ciucă nu mai este decât pe TikTok”, a adăugat el.

Marcel Boloș, ministrul PNL al finanțelor, a fost la Bruxelles, unde a purtat negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene. Obiectivul principal a fost aprobarea planului Guvernului condus de Marcel Ciolacu de reducere a deficitului bugetar, care vizează o perioadă de ajustare de 7 ani pentru reintrarea în ţinta de deficit de 3%.

În acest context, Libertatea a scris că instituția condusă de Ursula von der Leyen și-a exprimat îngrijorarea față de tensiunile politice de la București și a transmis un mesaj clar autorităților române privind necesitatea de a reveni la stabilitate.

PNL a anunțat că rupe coaliția cu PSD

Discuția dintre Comisia Europeană și autoritățile de la București a venit într-un moment în care tensiunile din coaliția PNL-PSD sunt uriașe.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seară, 7 octombrie, că rupe coaliția cu PSD, partid condus de Marcel Ciolacu, după ce Curtea Constituțională a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale. Decizia lui Ciucă s-a referit însă strict la colaborarea politică, nu la cea guvernamentală. Ciucă a susținut că nu preşedintele Klaus Iohannis a cerut ruperea coaliţiei cu PSD.

În replică, Marcel Ciolacu a spus că va demisiona „categoric” dacă PNL iese de la guvernare, dar nu a exclus o nouă alianță cu liberalii după alegeri.

Urmărește-ne pe Google News