Concomitent, dacă prim-viceguvernatorul Florin Georgescu ar urma să se retragă, atunci poziția sa ar urma să fie preluată de Leonardo Badea, care este deja viceguvernator BNR, fiind numit anterior cu sprijinul PSD.

Mugur Isărescu, care este deja cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, ar urma să continue la șefia BNR.

Isărescu a fost numit în 1990 și și-a exercitat mandatul în toată această perioadă, cu excepția perioadei 1999-2000, când a fost premier.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. Foto: Hepta

Cosmin Marinescu, consilierul economic al lui Iohannis

Cosmin Marinescu, consilierul economic al lui Iohannis, ar urma să îi ia locul lui Eugen Nicolaescu, sprijinit de PNL. Marinescu este conferențiar universitar și coordonator al Centrului pentru Economie și Libertate.

Anterior, acesta al coordonat programul economic al liberalului Crin Antonescu în 2009 și a fost consilier al lui Daniel Chițoiu în perioada în care acesta a fost ministru de finanțe.

Cosmin Marinescu. Foto: Agerpres

Adrian Câciu, arhitectul programelor economice ale PSD

Adrian Câciu este actual ministru al fondurilor europene, dar în perioada 2021-2023 a fost ministru al finanțelor, timp în care a introdus mai multe taxe. Acesta este unul dintre „creierele” PSD la realizarea programelor economice ale partidului.

În trecut, acesta a fost implicat în mai multe controverse: a avut un contract de colaborare cu Huawei, grup chinez acuzat de SUA că spionează pentru Beijing. G4Media a scris că Adrian Câciu a făcut „propagandă” pentru Huawei în mai multe articole.

În alt caz a numit antreprenorii drept „babuini”, pe când era analist economic.

Adrian Câciu. Foto: Hepta

Cine e sigur, cine nu

Mandatele lui Cristian Popa şi al lui Csaba Balint vor fi cel mai probabil reînnoite.

În schimb, rămâne neclară poziția altor membri: Gheorghe Gherghina, Dan Radu Rușanu și Virgil Stoenescu.

Lista ar urma să fie gata în maximum două săptămâni, conform publicației citate.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News