Întâlnirea e programată marți, 12 martie, de la ora 12.15.

„Fiindcă în felul în care dl Cioroianu s-a comportat cu Emilia Șercan nu e vorba doar despre dna Șercan, ci despre folosirea datelor personale ale cititorilor ca bâtă și instrument politic cu care sunt loviți competitori politici ai partidului care-i susține. E vorba despre luarea unor instituții «pe persoană fizică» și politizarea instituțiilor culturale la un nivel nemaivăzut până acum”, a transmis Iulian Bulai, deputat USR și președintele Comisiei pentru cultură, pe Facebook.

Iulian Bulai spune că l-a mai chemat pe Cioroianu la comisie, iar atunci „tot ca moșierul prost-crescut a răspuns”. „Sper ca acum să nu mai fie cazul”, a spus deputatul USR.

Disputa dintre Emilia Șercan și Adrian Cioroianu

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a reclamat săptămâna trecută faptul că în sălile Bibliotecii Naționale a României cititorii stau cu gecile pe ei, la temperaturi de 16 grade Celsius.

În urma afirmațiilor făcute, directorul BNaR, Adrian Cioroianu, a acuzat-o pe jurnalistă de „fake news” și a făcut public, pe Facebook, faptul că Emilia Şercan a solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană.

Totodată, Adrian Cioroianu a lansat un șir de acuzații la adresa Emiliei Șercan, spunând că „duce dorul harței” și că minte „ca o gazetă bolșevică”. „V-am mai întrebat și ieri: vă roade pizma că televiziunile mă mai sună din când în când? Credeți că veți deveni atractivă pentru TV atacându-mă?”, a scris Cioroianu, pe 29 februarie, pe Facebook.

Emilia Șercan a denunțat că Adrian Cioroianu a dezvăluit o informație care nu era destinată publicului și, astfel, a expus-o public.

Mai multe ONG-uri, au solicitat, într-o scrisoare deschisă adresată Ralucăi Turcan, demiterea de urgenţă a lui Adrian Cioroianu din funcţia de director interimar al Bibliotecii Naţionale a României, pentru că a încălcat legislația privind protecția datelor personale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News