„Ce ar fi dacă palatele țigănești din Huedin ar deveni un brand al Clujului? Ce ar fi dacă am reuși să integram mostenirea romă a țării făcând tururi ghidate în astfel de palate, bineînțeles cu bunăvoința gazdelor din Huedin sau Turda, care are ambiții turistice?”, a scris fostul deputat USR, care a demisionat în octombrie 2017 din partid.
Dohotaru se întreabă și cum s-ar schimba preconcepțiile despre romi dacă 80% dintre români ar fi interesaţi să le viziteze palatele.
„Ce ar fi dacă 80 la sută dintre români, potrivit unui sondaj IRES, care nu își doresc să aibă în orasul lor romi, sau în familie sau ca vecini, ar vizita astfel de palate și ar intra în contact cu rezidenții? Și-ar schimba preconceptiile? Ori si le-ar întări?, se arată în postarea publicată pe grupul Clujul Civic.
„Oare turiștii străini ar veni la Casa Matei sau ar prefera un palat țigănesc?”, a mai întrebat Dohotaru în aceeași postare.
Fostul deputat a transmis că aceastea sunt întrebări care l-au „bântuit”, în timp ce vizita „palatele goale țiganești din Huedin” și a postat mai multe imagini din interiorul și exteriorul caselor ridicate de romi.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Potrivit G4media, Adrian Dohotaru este autorul inițiativei legislative, adoptate cu voturile PSD în 2020, care ar crește cheltuielile bugetare pentru beneficiile sociale cu peste zece miliarde de lei pe an.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro