Pictorul s-a întâlnit cu liceeni din Alexandria la Seara Poveștitorilor, organizată în faţa Casei de Cultură din oraș. El le-a spus tinerilor povestea lui și i-a învățat să nu asculte nici un sfat de la nimeni. ”Vestea bună este că oricare din voi cei de aici poate fi actor, pictor sau orice altă carieră îşi doreşte. Vestea rea vine de-abia acum: pe acest drum sunteţi singuri, nu trebuie să ascultaţi de nimeni“, le-a spus el.

Artistul a mărturisit că,  la fel ca orice artist care se respectă,  îşi distruge cam 60% din lucrări, dar şi că, după două săptămâni de lucru continuu în atelier, i se pare că tot ceea ce face este „genial“.

Ghenie susține că nu are o definiţie a succesului şi, deşi munca este o componentă importantă, este plină lumea de industrioşi netalentaţi, de „harnici lipsiţi de talent, care pictează kilometri de pânză“.

Mai mult, acesta susține că și-a luat „țeapă” cu tablourile lui, că alții le vând pe milioane, iar el le-a dat pe nimic, fără a păstra drepturi de autor. ”Mi-am dat acele lucrări pe degeaba sau pe foarte puţin. Acum cumpărătorii şi le vând între ei, la diverse case de licitaţii”, a explicat pictorul. În plus, pcitorul a cerut presei din România să nu îi mai calculeze averea, pentru că lucrurile stau diferit față de cum cred jurnașiltii, informează Adevărul.

Însă, cu toate acestea, tranzacțiile fabuloase ale tablourilor lui i-au crescut mult renumele, iar operele lui actuale se vând mult mai bine.

Pe de altă parte, la invitația Ministrului Culturii, Adrian Ghenie donează o lucrare pentru campania națională de subscripție publică „Cumințenia Pământului”. Încasările realizate prin vânzarea lucrării vor ajunge în conturile campaniei. Această donație este avanpremiera unui eveniment organizat de „Fabrica de pensule” de la Cluj care va avea loc în luna septembrie.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News