Detalii despre această performanță a dat, pe Facebook, Ina Laza, soția alpinistului din Piatra- Neamț:

„Bravoooooo!!!! Extraordinar!!!! Ai reușit, Adrian, ai scris istorie pentru tine, pentru România, pentru noi toți! Ce călătorie, ce nebunie, câtă muncă, cât sacrificiu, câtă ambiție și determinare! Voi sunteți PRIMII, iar noi suntem mândri și bucuroși!”

Adrian Laza, care are 61 de ani, a primit vizele și permisele necesare ascensiunii, trecând granița dintre Nepal și Tibet (China) pe data de 21 septembrie.

La aceea dată, Ina Laza explica: „Expediţia Shisha nu va avea loc anul acesta. Autorităţile chineze au decis să anuleze expediţia. Suntem necăjiti şi dezamăgiţi, dar rămânem încrezători că membrii echipei noastre vor persevera, se vor antrena, vor continua să urce alţi munţi, pentru o posibilă încercare anul viitor. Le dorim tot ce este mai bun şi-i vom urmări mereu cu sufletul şi cu gând bun! Ne revedem acasă, în Ceahlău!”

Expediția care a avut loc recent a fost formată din alpiniști care încercau și ei să urce al 14-lea optmiar din carieră.

Ultima încercare a lui Laza a avut loc în aprilie 2024, când alpinistul se afla în Nepal, alături de alți colegi, așteptând să obțină permisiunea autorităților chineze de a urca pe Shishapangma (piscul ar avea 8.013, 8.027 sau 8.046 de metri).

Urmărește-ne pe Google News