„Această lege nu are viață lungă pentru că sunt încălcate câteva reguli care nu vor putea să treacă dincolo de procesele care vor avea loc, unele în afara țării, altele în țară. Procesele vor fi deschise și de clienții băncilor și de bănci. Legea le dă voie ambelor părți să deschidă proces atâta timp cât una din părți nu este multumită de rezultat”, a declarat într-o emisiune televizată, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Deși acesta a menționat că vorbește în nume propriu „pentru că BNR nu are nici un punct de vedere în momentul de față”, Vasilescu a mai ținut să spună că legea asta nu va fi o lege pentru cei care nu vor putea să plătească, pentru cei în nevoie.

„Dacă clientul notifică banca, asta înseamnă că se umblă într-un contract, un contract care este legea părților, care a fost semnat și mai ales care sunt perfect legale. Aici nu vorbim de contracte care au clauze abuzive sau au vicii ascunse”, a mai spus oficialul BNR.

Legea a fost votată și va fi si promulgată pentru că președintele României nu mai are de îndeplinit decât o formalitate. Va apărea în Monitorul Oficial și apoi vor mai rămâne cele 15 zile care vor trebui să treacă de la apariție în Monitorul Oficial până când legea să își producă efectele.

Urmărește-ne pe Google News