Dintr-un document oficial al Comisiei, citat de g4media, reiese că senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politică Externă, a precizat că în 25 iulie el și colegii săi din comisie au aprobat 13 nume de ambasadori propuși de Donald Trump.
Numirea lui Adrian Zuckerman și a altui nominalizat a fost amânată de Comisia de Politică Externă. Senatorul a explicat că a solicitat Casei Albe verificări suplimentare în cazul lui Zuckerman prin intermediul Diplomatic Security, un serviciu specializat din cadrul Departamentului de Stat.
„În cazul domnului Zuckerman și a domnului Manchester (Doug Manchester, nominalizat ca ambasadorul al SUA în Bahamas, n.red) avem în continuare interpelări nesoluționate privind acuzații de hărțuire sexuală și de condiții de muncă în mediu ostil”, a declarat Bob Menendez, senator democrat în Comisia de Politică Externă a Senatului SUA.
Acesta a mai spus că este bucuros că președintele comisiei a fost de acord să retragă aceste propuneri de pe ordinea de zi, până când Casa Albă va răspunde solicitărilor privind verificările suplimentare. El a precizat că cei doi nominalizați ar putea fi audiați la începutul lunii septembrie.
Adrian Zuckerman, nominalizat de Donald Trump ca ambasador al SUA în România, a fost dat în judecată în 2008 pentru hărțuire sexuală de către secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde el era partener, scria publicația Rawstory.com în septembrie 2018.
Adrian Zuckerman a fost acuzat că a obligat-o pe secretară să se uite la fotografii cu femei dezbrăcate și îi cerea detalii despre viața personală și sfaturi pentru întâlniri amoroase.
Mai mult, secretara susține că Zuckerman ar fi făcut „numeroase gesturi cu tentă sexuală” la adresa femeilor de la firma de avocatură. Cel propus să devină ambasador al SUA în România i-ar fi făcut avansuri agresive și le-ar fi spus colegilor de birou că secretara este însărcinată cu copilul lui.
Rawstory.com citează publicația New York Law Journal potrivit căreia un avocat care este familiarizat cu „procesul de nominalizare a ambasadorilor de către administrația Trump” a declarat că la Casa Albă se știa, cel mai probabil, despre procesul de hărțuire sexuală în care a fost implicat Adrian Zuckerman. Procesul a fost închis un an mai târziu, după ce a fost plătită o sumă care nu a fost specificată, notează publicația americană.
Persoanele nominalizate pentru posturi pentru care este nevoie de validarea Senatului SUA sunt supuse unui proces dublu de verificare ce implică o analiză etică și o investigare aprofundată a trecutului.
Avocatul citat de New York Law Journal afirmă că „acuzațiile de hărțuire sexuală pot duce la descalificarea lui Zuckerman din procesul de nominalizare, dar acuzațiile care i-au fost aduse nu sunt considerate a fi adevărate”.
În iulie 2018, președintele american Donald Trump l-a nominalizat pe avocatul Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador în România.
Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Adrian Zuckerman a emigrat din România, împreună cu familia sa, la vârsta de 10 ani și vorbește fluent limba română.
Zuckerman, specialist în tranzacţii imobiliare şi partener în biroul din New York al firmei de avocatură Seyfarth Shaw. El îl va înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm, dacă trece de votul Congresului SUA.
Zuckerman a absolvit New York Law School (1983) şi Massachusetts Institute of Technology (1979).