Magistrala RADET care alimentează zona Colentina are peste 40 de ani vechime și trebuia reparată încă din anii 1990, a spus Burghiu.
Este o zonă defavorizată, pentru că din cele șase CET-uri care au fost construite au mai rămas doar patru. Iar orice avarie are repercusiuni la capătul de rețea. Cele mai mari avarii vor fi pe această magistrală.
Alexandru Burghiu:
”Nimeni nu a spus că nu vor mai fi avarii. Au existat, vor mai exista, scopul nostru e să reducem numărul lor”, a mai spus directorul Termoenergetica, companie care a preluat activitatea RADET.
”În ultimii 30 de ani, s-au modernizat doar punctele termice, ce a fost mai greu a fost lăsat la urmă. Suntem obligați să facem minuni, lucrăm iarna să recuperăm ce nu s-a făcut până acum, toate echipele RADET sunt în teren”, a spus Alexandru Burghiu.
”Au fost 30 de ani de indolență, de nepăsare, astăzi plătim ce nu s-a făcut până acum”, a concluzionat șeful Termoenergetica.
Potrivit acestuia, avaria din Colentina ar trebui reparată în maxim 24 de ore.
Trei spitale fără apă caldă și căldură
Trei spitale din București au rămas joi fără apă caldă și căldură, în urma unei avarii RADET.
Este vorba despre Institutul Oncologic Fundeni (cel mai mare spital din Capitală, cu aproape 1.000 de pacienți) și Institutul Clinic Fundeni și Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.
Spitalele au găsit soluții alternative pentru blocurile operatorii şi secţiile de terapie intensivă, unde căldura va fi asigurată cu aparatele de aer condiţionat şi calorifere electrice.
Fără căldură este și Cartierul Aviației.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro