Andrei Creci spune că situații similare au loc zilnic din cauza traficului infernal din București, dar acestea trebuie rezolvate cu mult calm.
Vatmanul nu a respectat regulile bunului-simț, iar pentru asta ar putea să rămână chiar și fără job, a punctat directorul STB.
„A avut loc un incident regretabil, ăsta e traficul în București, nu se respectă regulile de circulație, dar ar trebui respectate mai întâi regulile bunului-simț. Zilnic ne confruntam cu asemenea situații, dar nu trebuie rezolvate în această manieră”, a mai spus Andrei Creci.
Vatmanul riscă avertisment sau pierderea locului de muncă
Directorul STB susține că atât vatmanul, cât și șoferul au greșit și vor suporta consecințele.
În cazul vatmanului, va fi o anchetă disciplinară, la finalul căreia se va decide ce sancțiune îi va fi aplicată la locul de muncă.
”Vatmanul va fi cercetat disciplinar – în orice incident rutier, există o comisie – și riscă un avertisment sau cea mai aspră sancțiune, desfacerea contractului de muncă”, a precizat Andrei Creci.
Directorul STB a vorbit și despre un incident asemănător, care a avut loc luni dimineața, în Pipera, spunând că în acest caz, vatmanul a acționat corect.
„Îmi pare rău că lucrurile au evoluat așa, îi înțeleg și pe șoferii, vatmanii noștri, că stau opt ore și au de-a face cu tot felul de participanți în trafic, dar calmul trebuie să primeze”, a mai spus Andrei Creci.
32.000 de ore pierdute în trafic din cauza celor care blochează accesul
Directorul STB a adăugat că se întâmplă frecvent ca șoferii să blocheze traficul pe traseul mijloacelor de transport în comun.
”Anul trecut au fost 32.000 ore pierdute în trafic din cazul unor asemenea evenimente (blocarea căilor de acces ale mijloacelor de transport în comun, n.r.), care se plătesc din buzunarul cetățeanului”, a spus Creci.
El a subliniat că astfel de situații nu se rezolvă în niciun caz așa cum a făcut vatmanul implicat în incidentul cu șoferul BMW-ului.
”Azi dimineață, 77 de minute, tramvaiele din Pipera au fost blocate din cauza unei mașini lăsate pe linie. Ce ar fi fost să intre vatmanul, să o mute, în 2 minute o împingea. Trebuie să ne ținem firea și să acționăm ca niște profesioniști care suntem. Educația e și cea de acasă dar se și face zi de zi, avem o groază de ședințe cu șoferii și vatmanii, le explicăm care sunt consecințele nerespectării normelor de bun-simț și a regulilor de circulație”, a mai spus directorul STB.
Potrivit Andrei Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, polițiștii s-au autosesizat pentru distrugere în cazul vatmanului și pentru alte contravenții în cazul șoferului, care are de plată o amendă de 2.230 de lei și a rămas fără permis pentru 30 de zile.
Până la acest moment, șoferul nu a depus plângere împotriva vatmanului, a mai spus Andra Arsintescu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro