El spune că, în PSD, la nivel local nemulțumirea este mare. ”Nemulțumirea membrilor de rând e din ce în ce mai mare și orice s-ar întâmpla la vârf ar putea să nu mai poată opri o hemoragie din partid la nivelurile mai mici”.
Întrebat de declarația președintelui Klaus Iohannis referitoare la faptul că un partid precum PSD nu ar mai trebui să existe, PAH spune că ”sper că declarațiile președintelui au făcut parte din retorica de campanie și că nu va încerca să întreprindă acțiuni care să ducă la dispariția unui partid. Ar trebui să fim departe de 1990, când se interziceau partide sub imperiul emoției populare”.
Vorbind de partidele care sunt acum la putere, PAH spune că ”Dreapta e pe cai mari, a obținut scoruri foarte bune la europarlamentare și acum, dar nu știu cât e dreapta în ceea ce se întâmplă”.
Editorialistul a analizat cele două formațiuni care reprezintă dreapta și spune că niciunul nu reprezintă de fapt această doctrină.
”Să luam USR, un partid cu o doctrină complicată, greu de explicat, care uneori nu e de dreapta în niciun caz. Apoi PNL, care având în vedere că urmează 2020 cu două runde de alegeri, nu mai e acel partid de dreapta care era când făcea opoziție. Continuă măsurile pe care le-a început PSD. A renunțat foarte repede la criticile salariului minim obligatoriu și altor măsuri impuse de PSD”, explică editorialistul.
Concluzia lui PAH este că ”Nu știm cât e dreapta. Nu a fost o victorie doctrinară. Oricum doctrinele nu mai au importanță nicăieri în lume. E o victorie a antipesedismului”.
Principalele subiecte analizate în cadrul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX
- Criza din PSD analizată de PAH
- Dezvăluiri din culisele ședinței PSD de marți seara
- Problema căldurii din București s-a rezolvat, dar oamenii se tem de noi întreruperi
- Cazul studentului care a câștigat procesul cu liceul la care a învățat
Șase ore de discuții, scandal, jigniri, demisii în lanț, interpelări, lacrimi și uși trântite la CEx PSD. La finalul lor, Viorica Dăncilă a demisionat.
Nu a făcut-o neapărat de bunăvoie, ci sub presiunea colegilor de partid, lideri importanți din Capitală și din teritoriu. Viorica Dăncilă și-a supus la vot demisia, care i-a fost cerută cu o majoritate covârșitoare: doar patru voturi au fost pentru rămânerea ei în funcție.
”Nu doresc ca partidul să se rupă și să aibă de suferit după luptele interne.”, a spus Dăncilă, potrivit surselor Libertatea.
Aflați la ora 10.30, de la Adriana Nedelea LA FIX, tot ce s-a discutat, cum au reacționat politicienii, cine pe cine a susținut, dar și ce urmează în continuare.
Pe scurt, cam așa s-a derulat CEx-ul de după cea mai cruntă înfrângere a PSD:
- Confruntări între Gabriela Firea şi Marian Oprişan
- Oprișan a făcut-o pe Firea ”manevristă securistă”
- Și Marcel Ciolacu a atacat-o pe Gabriela Firea
- Firea a ieșit plângând din sală
- Lia Olguţa Vasilescu a demisionat și i-a a cerut demisia și Vioricăi Dăncilă
- Au mai demisionat Gabriel Mutu, Dragoş Benea
- Au demisionat și Paul Stănescu, Claudiu Manda
- Dan Nica, Marian Oprişan, Gabriel Zetea şi Roxana Mînzatu, demisionari și ei
- Și liderul de la Neamț, Ionel Arsene, a cerut demisia Vioricăi Dăncilă
- Eugen Teodorovici a insistat ca Dăncilă să nu demisioneze
Urmăriți Adriana Nedelea LA FIX, de la ora 10.30