„Din punctul de vedere al medicilor legiști, infarctul rămâne principala cauză a morții Cristinei Țopescu”, a precizat jurnalistul Libertatea Cristian Burcioiu, la „Adriana Nedelea LA FIX”.
„Azi, timp de două ore, au facut necropsia, iar inima era mai grasă decat în mod normal. Între mușchii cordului s-a format un strat de grăsime, ceea ce ar fi putut produce infarctul”, a adăugat el.
Jurnalistul a mai spus că, pe toata durata necropsiei inimii, în sală s-au aflat și polițiști de la Ilfov, care se ocupă de anchetă și care au filmat întreaga operațiune medicală.
„În imagini apar toate momentele operațiunii, inclusiv momentul reintroducerii organului în corpul jurnalistei. După aceea corpul Cristinei Țopescu a putut fi încredințat familiei”, a afirmat Cristian Burcioiu.
Jurnalistul a povestit și un episod în care un bărbat a cerut corpul Cristinei Țopescu, pentru a-l înmormânta și să nu fie incinerat. Acest a vorbit chiar cu preotul de la INML, pentru a-l îndupleca pe fratele jurnalistei să renunțe la idee.
Mai mult, s-a oferit să dea familiei suma de 8.000 de lei, în cazul în care banii ar fi problema în această situație.
Preotul a vorbit cu fratele Cristinei, dar nici nu s-a pus problema de o înmormântare, pentru că aceasta a fost dorința surorii sale exprimată de multe ori, de a fi incinerată și cenușa să fie aruncată în mare.
Cristina le-a transmis, cu fiecare ocazie, prietenilor apropiați că-și dorește ca, după moarte, să fie incinerată, iar cenușa să-i fie aruncată în mare, loc pe îl iubea enorm. Trupul ei neînsuflețit va fi incinerat joi, așa cum și-a dorit.
Ce urmează în scandalul KRKA
Libertatea a dezvăluit cum a recompensat compania pharma KRKA, ani la rând, medicii care prescriau pacienților medicamente ale firmei.
Prima reacție după investigația ziarului a venit de la Ministerul Sănătății, care a anunțat că anchetează cum au primit medicii care prescriau medicamente KRKA bani și decontări ale deplasărilor acestora în străinătate.
Secretarul de stat Nelu Tătaru a explicat la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX ce verificări face Corpul de control al Ministerului Sănătății.
„În momentul de față noi ne-am sesizat și am început cu tot ce ține de politica medicamentului și Agenția Națională a Medicamentului, urmând să luăm legătura cu CNAS și medicii din subordine”, a precizat Nelu Tătaru.
„Este o situație neplacuta, informațiile dumneavoastră au stat la baza autosesizării noastre”, a mai spus el.
Părerea mea e că ce vedem e doar suprafața.
Nelu Tătaru:
„Pentru pacienți, aceasta veste poate însemna o neîncredere, ceea ce nu e normal. Neîncredere în actul medical, în prescripție… ceea ce trebuie corectat în cel mai scurt timp”, a afirmat secretarul de stat, care susține că partea finanaciară ar putea fi motivul acestor fapte.
Întrebat dacă acum mai există medici care primesc șpagă, acesta a spus că nu știe, dar organele de anchetă ne vor spune acest lucru.
Gheorghe Dincă, trimis în judecată
Gheorghe Dincă le-a violat, le-a ucis și le-a ars, în locuința sa din Caracal, și pe Alexandra Măceșanu, și pe Luzia Melencu. Cu aceste acuzații – acoperite de probe, spune DIICOT – a fost trimis Dincă în judecată, după aproape 6 luni de la arestarea lui.
Are DIICOT suficiente probe pentru ca judecătorii să nu trimită dosarul înapoi la procurori, rămâne Dincă în continuare în arest sau va fi judecat în libertate? Despre toate acestea, Adriana Nedelea a vorbit cu avocata familiei Melencu, Carmen Obîrșanu, și jurnalista Libertatea Adriana Oprea.
Jurnalista Adriana Oprea a afirmat că în rechizitoriul DIICOT există similarități atât în cazul dispariției Luizei Melencu, cât și a Alexandrei Măceșanu.
„Sunt identice și în fracturile de logică. Abia așteptam să văd cum explică procurorii că telefonul Luizei a fost aruncat în ziua răpirii pe 14 aprilie, iar Dincă a sunat-o pe bunică a doua zi. În comunicatul de presă al DIICOT nu ni se explică acest lucru. Este reluată secvența cu aruncarea telefonului în timp ce ducea fata spre casa lui. La fel este și în cazul Alexandrei”, a explicat Adriana Oprea.
Adriana Oprea susține că anchetatorii nu au explicat „de unde știa Gheorghe Dincă numerele de telefon ale bunicului Luizei (Melencu) și ale mamei Alexandrei (Măceșanu)” sau dacă fetele au fost forțate să dea aceste numere.
Avocata familiei Melencu, Carmen Obîrșanu, i-a acuzat pe procurorii DIICOT că „au imaginație bogată, dar cam săracă”.
Dacă observați, au pus copy-paste așa zisa asasinare a Luizei ca și a Alexandrei. N-au o imaginație prea bogată din acest punct de vedere. Cred că au văzut prea multe filme”, a precizat avocata.
Carmen Obîrșanu susține că modalitatea în care procurorii spun că a fost ucisă Luiza Melencu „nu reiese absolut deloc din acte”.
„La Luiza s-a stabilit că oasele de la lizieră au fost acoperite cu mucegai, așa spun americanii. Românii spun că sunt alte substanțe. Se contrazic”, a mai spus ea.
Avocatul a mai precizat că „procurorul general a fost silit să semneze aceste acte pentru că risca să îl pună în libertate pe Gheorghe Dincă”.
Carmen Obîrșanu a menționat că, după trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, dosarul va ajunge la Tribunalul Slatina.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro