Cazurile de adulter le sunt povestite judecătorilor de persoanele înșelate pentru a obține simpatia magistraților, dar și o decizie favorabilă privind împărțirea averii comune, a unei pensii alimentare cât mai bune sau doar ca să lase datoriile cuplului pe numele soțului care a pășit greșit. Deși teoria și practica demonstrează că bărbații înșală mai des, în instanțe sunt și multe cazuri de femei acuzate de adulter.
Mai trebuie amintit că, în perioada comunistă, adulterul se pedepsea penal, însă doar dacă partenerul înșelat depundea o plângere penală la procuror. Dacă această prevedere s-ar respecta la sânge, 21% dintre bărbații români și 12% dintre femei ar putea fi condamnați. În 2011, conform unui studiu lansat pentru prevenirea SIDA, acestea au fost procentele de bărbați și femei care au recunoscut că au înșelat. Cazurile care sunt prezentate în acest articol au fost consultate cu ajutorul aplicației termene.ro.
El, înșelat de ea cu vărul. Nici el nu a fost mai prejos
Anul trecut, doi soți din Galați s-au despărțit la inițiativa soției. Aceasta, conform sentinței de divorț, a considerat că “relațiile de familie au fost grav afectate de comportamentul soțului care obișnuia să consume alcool și nu a renunțat la adulter”. În schimb, bărbatul a susținut că și el a fost “tradus”. “Soția locuiește în concubinaj cu vărul meu”, a spus acesta. Cuplul a împărțit în cele din urmă custodia fetiței.
El nu voia ca ea să mai înșele acasă
Un caz amuzant a fost la Judecătoria Buftea. Aici, ambii soți comiteau adulter. În timpul separării, el a cerut ca domiciliul fetelor să nu fie acasă la fosta soție. Nu voia “ca minorele să asiste la relația de adulter a mamei”. Femeia a recunoscut adulterul, dar a susținut “este vorba de adulter nu numai la femei”. Mai mult, ea crede că relația sa adulterină este chiar serioasă, pentru că are peste un an. În cele din urmă, copiii au rămas în același domiciliu.
Predispoziția ei spre adulter
Doi soți s-au certat Judecătoria Giurgiu pe proprietatea casei comune din Comana. El a susținut că au avut o relație tensionată “pe parcursul căsătoriei, din cauza soției, care a avut întotdeauna predispoziție spre adulter. Această stare de lucruri a culminat cu plecarea ei din domiciliul comun, mutându-se cu bărbatul cu care avea o relație extraconjugală, lăsând minorele în grija mea”. Soția a negat că a înșelat înainte de divorț și spune că a început o relație după separare. În cele din urmă, cei doi s-au înțeles printr-un contract să-și împartă casa.
El a înșelat, ea s-a răzbunat
Un bucureștean căruia îi plăcea să calce pe alături în timpul căsătoriei a fost acuzat, în 2012, de soție că o bătea și prin urmare aceasta a solicitat ca bărbatul să nu mai intre în contact cu fetița. Judecătorul de caz de la Judecătoria Ssctor 6 i-a dat dreptate acestuia prin sentința 6.539/2012.
A rămas fără casă pentru că a înșelat
O soție din Covasna a scăpat în 2014 de orice obligație față de soț, rezultată în urma achiziționării împreună a unui imobil. Femeia a convins, la apel, judecătorii că dacă îi acordă bărbatului despăgubiri, instanța încurajează adulterul. Pe fond, casa îi fusese încredințată soției, care însă trebuia să-i achite soțului o despăgubire în contul investiției sale în proprietate. “Dispoziția instanței este imorală deoarece încurajează comportamentul de adulter”.
În concret, “intimatul a părăsit de bunăvoie fostul domiciliu comun, pentru a stabilii relații de concubinaj cu o altă femeie, iar instanța a obligat soția să plătească pentru că soțul a binevoit să o părăsească. Intimatul a fost rugat de mai multe ori să se întoarcă la domiciliul conjugal, însă a refuzat în mod violent respectiva solicitare. Pentru aceste motive este injust ca recurenta să fie obligată la plata folosului nerealizat pentru jumătate din apartamentul fost domiciliu conjugal”, a susținut femeia.
Judecătorii au anulat dreptul soțului la o despăgubire constând în suma investită de acesta în locuința comună, tocmai pentru că a ales să facă un adulter.
Ordin de protecție împotriva amantului
O femeie din Timișoara a avut o cerere amuzantă la Judecătoria din municipiu. Ea a vrut ordin de protecție împotriva amantului. Magistrații au considerat că nu e cazul, că acesta oricum o părăsise. “În cazul de față însă, nu numai că reclamanta și pârâtul nu conviețuiau la momentul formulării cererii, dar, conform propriilor afirmații ale reclamantei, părțile nu au coabitat niciodată ca soț și soție, reclamanta, care este căsătorită cu un alt bărbat, având doar o relație extraconjugală cu pârâtul”, se precizează în motivarea judecătorilor.
El a vrut ordin de restricție împotriva soției adultere
Un bistrițean a lăsat rușinea la o parte și a cerut la Judecătoria Bistrița un ordin de restricție. Motivul: soția era alcoolică, motiv pentru care îl înșela și îl provoca la certuri violente, în care se loveau reciproc. “Pe fondul stărilor de ebrietate din ce în ce mai frecvente în care se afla devenea extrem de agresivă, arțăgoasă, tensionată, agitată, nervoasă și cu o dorință nestăvilită de ceartă. Căzând în patima alcoolului, a revenit din nou la obiceiuri nefericite, respectiv la adulter, având o relație cu un alt coleg de serviciu, cu care a avut tupeul să întrețină relații intime chiar în patul copiilor lor”, a susținut bărbatul.
Într-o seară, cei doi s-au certat în mașină, el “i-a aplicat o palmă, iar într-un moment de isterie, ea i-a tras un pumn peste nas. După ce a ajuns acasă, ea s-a așezat în pat, iar acesta i-a spus să meargă să spele vasele, moment în care s-a enervat, replicând că nu are de gând să se ridice din pat și astfel a început cearta”, a mai explicat acesta un moment de tensiune cu soția. Judecătorul a respins cererea privind emiterea unui ordin de protecție formulată de reclamant.
El s-a îndatorat pentru a înșela
Unul dintre cele mai amuzante cazuri de adulter din instanțe s-a consumat în Buurești. Soția înșelată a obținut la Curtea de Apel București o decizie ca doar fostul soț să plătească datoriile pe care le-a făcut în timpul mariajului. Ea a explicat instanței că fostul soț s-a împrumutat ca să înșele.
“Când un om își părăsește soția și face împrumuturi să-și satisfacă propriile dorințe alături de o altă femeie este de-a dreptul revoltător, venind în fața instanței să mintă și să invoce o falsă aparență a unei situații, pentru ca instanța, indusă în eroare, să oblige reclamanta să preia niște datorii „voluptorii” ale soțului adulter”, a spus soția. După care a adăugat:”Faptul că în vara respectivă el a început o relație cu o altă femeie cu care la scurt timp s-a și căsătorit, care locuiește vizavi de vechiul domiciliu, cu care și-a cheltuit veniturile și împrumuturile, ca apoi să aibă „curajul” să includă în masa partajabilă aceste datorii efectuate cu o altă femeie este de-a dreptul strigător la cer”, s-a mai plâns aceasta. Instanța i-a dat dreptate.
Cazul tragic. El a ucis-o pentru că l-a înșelat cu un cumnat
Anul trecut, un dâmbovițean a fost condamnat pentru omor asupra soției. El a încercat să scape, justificând gestul prin faptul că și-a surprins soția în pat cu fratele lui. “Când s-a reîntors în domiciliul său, inculpatul i-a reproșat soției sale relația acesteia cu cumnatul și faptul că i-a surprins într-o situație compromițătoare pentru existența actelor de adulter”, a spus acesta.
Cazul care i-a făcut pe bărbați să tremure. Despăgubiri pentru adulter
Se știe, conform tradiției, că bărbații sunt mai predispuși la înșelat. O femeie din Mureș a vrut, în urmă cu șase ani, chiar să profite de gafele soțului și a cerut daune morale pentru că a fost înșelată. A cerut 250.000 de euro de la soț, dar și 250.000 de euro de la amantă. “Subliniază faptul că prin acordarea daunelor morale se urmărește a se da persoanei prejudiciate o satisfacție, dar mai ales constituie o pedeapsă pentru autorul faptei ilicite în scopul de a contribui la prevenirea a unor fapte similare pe viitor”, se precizează în motivarea soției.
Prin sentința 94/2011 din noiembrie 2011, Curtea de Apel Mureș a respins cauza ca fiind nefondată.