„Din cauza unei probleme la sistemul de control al traficului aerian în turnul de control al Gatwick, zborurile sunt în prezent suspendate”, a anunţat aeroportul pe Twitter.

„Lucrăm cu ANS, operatorul nostru de control al traficului aerian, pentru a remedia această problemă cât de rapid posibil”, a anunţat al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie referindu-se la Air Navigation Solutions (ANS), o companie privată care controlează mişcările avioanelor în aeroport, conform Agerpres.

Conducerea aeroportului Gatwick a publicat al doilea mesaj 20 de minute mai târziu pentru a anunța că zborurile rămân suspendate și lucrează în continuare cu ANS pentru a remedia problema „cât de curând posibil”.

„Ne cerem scuze şi le recomandăm pasagerilor să verifice informaţiile de zbor cu companiile lor aeriene”, au mai precizat reprezentanții aeroportul, conform sursei citate.

În decembrie 2018, aeroportul Gatwick a mai fost închis timp de 36 de ore din cauza unor drone. Incidentul a afectat 140.000 de călători şi a cauzat pierderi de 15 milioane de lire sterline companiei aeriană low cost EasyJet.

sursă foto: EPA


Citește și:

EXCLUSIV/ Concluziile preliminare ale anchetei de la Otopeni: piloţii TAROM ar fi „tras frâna de mână” în timp ce aeronava rula pe pistă

Urmărește-ne pe Google News