Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), măsura a fost luată cu sprijinul Companiei Naţionale Aeroporturi- Bucureşti, în urma analizei realizate de miniştrii de Interne, Petre Tobă, şi al Transporturilor, Sorin Buşe, pentru a se evita eventuala aglomeraţie care ar putea să apară în orele de vârf. Ca urmare, în Aeroportul din Otopeni, pe sensul de intrare în România (sosiri), s-au suplimentat punctele de control ale Poliţiei de Frontieră de la 6 la 10, fiind astfel operaţionale 20 de posturi de control ale Poliţiei de Frontieră, iar pe sensul de ieşire din ţară (plecări) – de la 6 la 9, fiind operaţionale 18 astfel de posturi de control al documentelor de călătorie. Aceste măsuri de fluidizare a traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, sunt însoţite și de o suplimentare a numărului de poliţişti de frontieră, care vor asigura noile posturi înfiinţate”, precizează MAI. Ministerul de Interne informează că, în prima jumătate a anului 2016, prin PTF Aeroportul Otopeni au trecut frontiera 4,5 milioane de cetăţeni români şi străini, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 1,6 milioane de persoane, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Trafic intens la frontiere

În aceste zile, mii de români care muncesc în străinătate se întorc la casele lor țările respective . Cele mai mari valori de trafic se înregistraază la frontiera de vest, dar şi prin punctele de frontieră aeroportuare, pe ambele sensuri de deplasare, intrare şi ieşire în /din România, având în vedere numărul mare de cetăţeni români care se deplasează în vacanţă, în afara graniţelor ţării, precum şi numărul celor care se întorc în ţară. De exemplu, în perioada 01.06 -15.07. 2016, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 8 milioane persoane, din care 4 milioane pe sensul de ieşire din ţară şi 4 milioane pe sensul de intrare în ţară. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au trecut frontiera 6,3 milioane persoane.

Încă de la începutul sezonului estival, Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecarui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări, peste 3.200 de poliţişti de frontieră desfăşoara, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Citește și:https://www.libertatea.ro/ultima-ora/incredibil-cum-si-facut-o-blonda-aparitia-aeroport-toata-lumea-ramas-cu-gura-cascata-1570974

Urmărește-ne pe Google News