Aliat de nadejde in zilele caniculare, aerul conditionat ne poate imbolnavi. De la banalele afectiuni respiratorii si pana la serioase probleme ale coloanei vertebrale, toate pot fi puse pe seama lui.
Cand termometrele arata temperaturi caniculare, il folosim pana sar sigurantele electrice, il cautam, nu putem fara el. Insa putini dintre noi stiu ca toti germenii care dau boli respiratorii pot salaslui in filtrele lui. In plus, trecerea brusca de la aerul cald de afara la temperatura rece din incaperi favorizeaza o seama de boli. ‘Aceste treceri constituie veritabile socuri pentru organism si pot echivala, ca efect, cu statul afara, in frig si vant, in plina iarna. Mai mult, cand aerul conditionat nu este reglat si directionat corespunzator, el „bate” direct in noi, favorizand otitele, nevralgiile si intepenirea gatului. Mai mult, lombosciatica si lumbago acut sunt foarte raspandite, nu asa cum era de asteptat, in randul varstnicilor, ci printre tinerii care lucreaza la birou, sustine dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Ideal ar fi ca aerul conditionat sa fie reglat la 18 grade/racire si sa nu stati in raza lui de actiune.l Daniela Arnautu
Laurentiu Luca
Directorul Clinicii PULS