1. Deschide cât mai des ferestrele, să aerisești

Să permiți aerului proaspăt să intre în interiorul casei tale este cea mai simplă metodă de rarefiere a microbilor și a alotr particole iritante.Deschide minimum 15 minute pe zi ferestrele. Asta, desigur, doar dacă nu cumva locuiești în apropierea unei fabrici sau zone poluante, caz în care situația se schimbă și acest prim pas nu mai este valabil, fiindcă poate înrăutăți lucrurile, în loc să le îmbunătățească.

2. Aspiră într-un ritm lent

Atunci când dai cu aspiratorul, nu te grăbi! Cu cât dai și miști mai repede aparatul în cauza, cu atât mai mult praf vei ridica în jurul tău. Aspiră încet, cu calm și așa vei absorbi cea mai mare cantitate de impurități, fără s-o împrăștii în jur. În plus, aspiră casă cam de două ori pe săptămână și evită să golești sacul aspiratorului abia când e plin; fă-o înainte să se umple până la refuz.

3. Curăţă regulat orificiile băilor

Aceste locuri păstrează foarte multe bacterii și favorizează apariția mucegaiului pe la colțuri. Iar mucegaiul poate da afecțiuni ale plămânilor și, în plus, poate irita ochii și amplifica alergiile. Aerisește bine băile și curăță eficient orificiile, astfel încât să nu se adune acolo bacterii și mucegai.

4. Curăță filtrele aerului condiționat

Filtrele în cauză adună o mulțime de praf, impurități, fum de țigară, acolo unde se fumează, iar atunci când dai drumul aparatului, evident, toate aceste reziduuri ajung în plămânii tăi. Filtrele aparatului condiționat trebuie curățate și igienizate de 4 ori pe an a€“ spun specialiștii în domeniu.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News