Proiectul în care a fost implicat Mircea Dinescu în ultimii ani constă într-un parc fotovoltaic cu o capacitate de peste 17 MW, construit în comuna Cetate, din județul Dolj. Din câte se pare, terenul are aproximativ 25 de hectare.
Potrivit documentelor care au ajuns în posesia jurnaliștilor de la Profit, parcul fotovoltaic Cetate are o durată de implementare estimată la doi ani, iar pentru conectarea sa la rețeaua națională sunt necesare lucrări complexe. Avizul tehnic de racordare emis de Transelectrica stipulează că aceste lucrări urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2025.
Terenul a fost vândut separat
Întreaga afacere ar valora, după cum notează sursa citată, 14,5 milioane de euro, iar terenul pentru acest proiect a fost vândut separat, deoarece era deținut de Mircea Dinescu și de copiii săi, Irina și Andrei.
Firma Helios Power Energy SRL, dezvoltatorul proiectului, îi avea ca acționari principali pe Mircea Dinescu, care deținea 50% din capital, Andrei Stânișoară, fiul fostului ministru Mihai Stănișoară, cu 25%, și Lelia Nețoiu, care nu are nicio legătură de rudenie cu Gigi Nețoiu, de asemenea cu 25%.
Proprietatea a fost achiziționată de o societate românească controlată integral de Ali Sagir, un investitor turc cu experiență în acest domeniu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Realist2023 • 09.12.2024, 18:19
"Revolutionarul" Dinescu s-a dovedit un arivist sinistru, a plecat la Revolutie efectiv de la zero si a ajuns multimilionar :(