Cătălin Podaru a devenit subiectul unei investigații a jurnaliștilor Gândul, după ce a reușit să „împuște” contract după contract, în special cu Ministerul Apărării, cel mai valoros fiind cel pentru lucrările de extindere și modernizare a bazei militare aeriene de la Câmpia Turzii – 100 de milioane de euro.
„Nepotul lui Ciucă” a fost ofițer MApN din anul 2006 până în anul 2011, iar apoi a intrat în lumea afacerilor din industria apărării din România. Contractul de 100 de milioane de euro pentru modernizarea bazei militare aeriene de la Cîmpia Turzii era, de altfel, cel de-al șaptelea contract cu MApN câștigat de compania lui Cătălin Podaru. Până la acel contract, firma lui Cătălin Podaru, Leviatan Design, nu depășise rulaje de 10 milioane de lei și avusese, în anul 2020, doar 44 de angajați.
Contractele câștigate de „nepotul lui Ciucă” cu MApN:
- Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii
- Parcare pentru aeronave de mari dimensiuni în Baza 86 Aeriană Borcea
- Clădire Simulator de Zbor, Borcea
- Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO de la Sibiu
- Pavilion Administrativ în Cazarma 940 (unitate militară importantă a Forțelor Aeriene Române, din nordul Bucureștiului)
- Comandamentul Multinaţional de Divizie în cazarmă Bucureşti
- Pavilion în cazarma Militară Bucureşti
- Complex Multifuncţional de Pregătire – Instruire, Pavilion Administrativ şi Modernizare Reţele de Utilităţi în Cazarmă Bucureşti
- Asigurare Facilităţi noi în Cazarma Militară Bucureşti
- Facilităţi tranzit personal şi depozitare încărcături tip cargo în cazarmă militară Otopeni
- Drumuri și platforme pentru păstrarea tehnicii militare, Mihai Bravu
- Complex de mentenanță și depozitare, Mihai Bravu
- Spălătorie autovehicule militare, București
- Pavilion nou sala sport in cazarma 1140 Breaza
- Pavilion Multifuncțional „Nicolae Bălcescu”, Sibiu
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” – UNAP
- Magazie depozitare materiale periculoase realizat la Bârlad
- Realizare Pavilioane Noi în cazarma militară Ploieşti
- Lucrări de investiţii în cazarma militară Brazi
- Pavilion Nou – Magazie în cazarma militară
- Pavilion Multifuncţional în cazarma militară Sibiu
- Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” (Craiova)
- Crucea Eroilor de pe Caraiman
„Nepotul lui Ciucă”, contract câștigat și pentru Spitalul Regional Cluj
Ubitech Construcții, altă firmă aflată în portofoliul lui Cătălin Podaru a semnat, în februarie 2024, un contract pentru primul pachet de lucrări de construcții la Spitalul Regional de Urgență Cluj.
Proiectul are o valoare totală estimată la 3,35 miliarde de lei, iar finanțarea va fi asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (dintre care 1,64 miliarde lei contribuție națională și 350 de milioane lei fonduri europene), precum și printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI).
Cătălin Podaru, mașini de lux în valoare de aproape un milion de euro
Investigația jurnaliștilor Gândul a arătat și ce mașini de lux deține afaceristul Cătălin Podaru. Astfel, acesta deține, printre altele, un Porsche 911 GT3 RS, în valoare de aproximativ 320.000 de euro, un BMW seria 7M, în valoare de aproximativ 175.000 de euro, un Porsche 911 Turbos S, în valoare de aproximativ 140.000 de euro, un BMW X5 M, în valoare de aproximativ 130.000 de euro, un Porsche Cayenne, în valoare de aproximativ 100.000 de euro sau un Audi A6, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.
Reacția companiei Leviatan Design
„În urma publicării unor articole de presă defăimătoare, în data de 18 si 19 noiembrie 2024, precizăm că Leviatan Group nu are niciun partizanat politic, iar între Dl. Cătălin Podaru – CEO și Dl. Nicolae Ciucă – Președinte al Senatului României, nu există nicio legătură de rudenie sau de altă natură.
Respingem categoric aceste insinuări, speculații și asocieri forțate, fără bază factuală, lansate cu scop electoral în contextul alegerilor prezidențiale.
Leviatan Group este un grup de firme cu capital 100% românesc, recunoscut pentru performanțele sale în livrarea rapidă a unor proiecte de anvergură și la cele mai înalte standarde de calitate si eficienta. Acest lucru se datorează investițiilor continue în dezvoltarea echipei, cercetare, tehnologizare si automatizare pe parcursul ultimilor 10 ani.
Cu o echipă formată din peste 280 de specialiști, grupul nostru de companii este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai performante din România, aspect recunoscut atât la nivel național cât și internațional, inclusiv printr-un studiu publicat în anul 2022 de Comisia Europeană.
Invocăm responsabilitatea presei în reflectarea corectă a informațiilor și ne rezervăm dreptul de a lua măsuri legale împotriva răspândirii de informații false”, se arată într-un comunicat al companiei.