Fotografia cu afișul pus de Biserica ”Sfânta Cuvioasă Paracheva” din Năvodari a reaprins spiritele cu privire la activitățile economice ale bisericii.

”Aprinderea lumânărilor de altă proveniență decât cele bisericești nu vă aduce niciun folos duhovnicesc”, se arată pe afișul ștampilat și semnat de către Consiliul Parohial.

Criticile apărute în urma viralizării fotografiei pe Facebook au fost combătute azi chiar de Arhiepiscopia Tomisului, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, preotul Eugen Tănăsescu.

Afiș la o biserică din Năvodari: ”Lumânările de altă proveniență nu vă aduc niciun folos duhovnicesc”. Reacția Arhiepiscopiei: ”Să-L procurăm pe Hristos de la El acasă, nu de la mall”
Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

”Care este paguba duhovnicească? Păi:

În cult, lumânarea simbolizează pe Hristos. Se cuvine ca să-l procurăm pe Hristos de la El acasă, nu de la mall.

Cum ar fi să dau cu cădelnița la slujbă prin mall? Altfel ne plângem, ipocrit, că sărbătorile lui Hristos au fost comercializate de Iepuraș și Moș Crăciun.

În fapt, se plâng doar ”credincioșii de mall”, cei care-și fac Învierea și Crăciunul prin mall”, a transmis preotul Tănăsescu.

Tamila Andreea Cristescu, fiica lui Radu Cristescu de la PSD, rechemată de Oana Țoiu de la Consulatul din New York și dată afară din MAE. Ce salariu avea
Recomandări
Tamila Andreea Cristescu, fiica lui Radu Cristescu de la PSD, rechemată de Oana Țoiu de la Consulatul din New York și dată afară din MAE. Ce salariu avea

Arhiepiscopia Tomisului: ”Lumânarea nu e comerț, e donație”

Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului arată apoi că a cumpăra o lumânare nu e comerț, ci donație.

”Lumânarea nu-i comerț, e donație.

Pe lângă Legea 103/1992, care oferă cultelor posibilitea de a-și produce și folosi exclusiv obiectele de cult, e mai mult vorba de o relație de filiație, ucisă încet încet de duhul individualist al comerțului.

Lumânarea este mica donație prin ce credinciosul își sprijină propria biserică”, susține preotul.

”Sf. Pavel zice: ”Dacă noi am semănat la voi pe cele duhovnicești, mare lucru este oare dacă pe cele pământești ale voastre le vom secera?”. Dacă nici măcar o lumânare n-ai pentru Mama ta, biserica, atunci ne mai miră de ce sunt părinți abandonați de copiii lor?”, continuă Eugen Tănăsescu.

Arhiepiscopie: ”Scoateți biserica din capitalism”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului mai spune că, dacă vor să înlăture impresia că Biserica face comerț, atunci să nu mai trimită facturi la biserici. ”Asta e paguba, că-L bagi pe Hristos într-o lume comercializată”, a încheiat preotul Tănăsescu.  

”Desigur, păgubiți sunt doar cei care au pierdut sentimentul de filiație parohială. Iar paguba e că li se pare că sprijinirea Bisericii e comerț.

Regimul din Iran, aproape de colaps. „Acestea sunt ultimele suflări ale unui muribund”, spune un analist american de top
Recomandări
Regimul din Iran, aproape de colaps. „Acestea sunt ultimele suflări ale unui muribund”, spune un analist american de top

Vreți să nu mai pară comerț? Nu mai trimiteți facturi la biserici, pe persoană juridică.

Scoateți biserica din capitalism și nu o să mai pară capitalistă.

Asta e paguba. Că-L bagi pe Hristos într-o lume comercializată”, se încheie intervenția preotului.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații