Restaurantul Noma din Copenhaga a trecut printr-un moment stânjenitor în luna februarie, când 63 de persoane au suferit intoxicaţii alimentare după ce au luat masa în acest restaurant, relatează Mediafax.
Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca din oraşul Girona, deţinut de cei trei fraţi Roca, este notat cu trei stele în ghidul Michelin.
Pe locul al treilea în topul celor mai bune restaurante din lume se află restaurantul italian avangardist L’Osteria Francescana, deţinut de Massimo Bottura, în oraşul Modena.
Pe locul al patrulea s-a clasat un alt restaurant spaniol, Mugaritz, coordonat de maestrul bucătar Andoni Luis Aduriz, în Errenteria din Ţara Bascilor.
Gastronomia americană este reprezentată prin restaurantul Eleven Madison Park din New York, clasat pe locul al cincilea.
Cu şase restaurante incluse în Top50, Franţa este ţara cel mai bine reprezentată, la egalitate cu Statele Unite, însă, spre deosebire de aceasta, Franţa nu se află în Top 10. Cel mai bine clasat restaurant francez este L’Arpège din Paris, situat pe locul al 16-lea.
Cel mai bun chef din 2013 a fost desemnat Grant Achatz de la restaurantul Alinea din Chicago.