Astfel, în cadrul studiului au fost analizate 24 de produse, de la următorii producători sau  distribuitori: S.C. Vel Pitar S.A., S.C. Karamolegos Bakery România S.A., S.C. Dobrogea Grup S.A., S.C. Lidl Discount S.R.L., Metro Cash&Carry România S.R.L., Auchan România S.A., S.C. Grewe S.R.L.

Din punct de vedere al glucidelor și zaharurilor

Cantitatea de glucide din produsele studiate s-a situat între 13 și 51.7g/100g de produs. 13g este cantitatea cea mai mică de glucide, regăsită într-unul din produsele studiate.

51.7g este cantitatea cea mai mare de glucide, regăsită într-unul din produsele studiate. Aproape 40 de grame de glucide/100g au avut, în medie, produsele studiate.

Cantitatea de zaharuri din produsele studiate s-a situat între 0.2 și 5.4g/100g de produs. 0.2g este cantitatea cea mai mică de zaharuri regăsită într-unul din produsele studiate, echivalentul a 0,4% din totalul cantității de glucide din produsul respectiv.

5.4g este cantitatea cea mai mare de zaharuri regăsită într-unul din produsele studiate, echivalentul a 12% din totalul cantității de glucide din produsul respectiv.

2.59g/100g de zaharuri au avut, în medie, produsele studiate, echivalentul a 6% din totalul cantității de glucide din produse.

Produsele cu cel mai mare nivel de zahăr:

Loc Denumire Produs Zaharuri (g/100g)
1. KB Pâine Toast cu făină graham, 300 g 7g
2. KB SELECTED Pâine cu făină integrală, 500 g 5.4g
3. Vel Pitar French Toast Integral, 600 g 5.2g
4. KB SELECTED Pâine cu făină integrală de grâu și amestec de semințe, 500 g 4.5g
5. Boierească Neagră, 700 g 4.4g
6. Grewe Pâine cu făină integrală, 500 g 3.8g
7. Grewe Pâine cu secară, 500 g 3.75
8. KB Pâine toast cu făină integrală, 600 g 3.3g
9. Dobrogea, Pâine de secară cu esteri de stanoli din plante, 240 g 3.2g
10. GOURMAND 7 Semințe, 700 g 3g

Ppentru a vedea întreaga cantitate de glucide și de zaharuri din produsele studiate, click aici.

Pe etichetele produselor nu a fost specificată natura zaharurilor (ex.: zaharuri simple, zaharuri naturale, zaharuri roșii etc.). În cadrul studiului nu a fost luat în calcul niciun tip de pâine fără gluten.

„Pâinea noastră cea de toate zilele a ajuns astăzi să nu mai conțină doar făină, drojdie și apă, ci și tot felul de substanțe aproape imposibil de citit, alături de o cantitate considerabilă de zahăr. Așadar, gândiți-vă bine când cumpărați o pâine pentru că s-ar putea să ajungem să facem un sandviș cu doar 2 felii de pâine, deoarece conțin tot ce ne trebuie sau tot ce nu ne trebuie, fără a mai adăuga ceva. Noi am citit eticheta pentru tine, însă va trebui să o citești și tu”, a declarat președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea

Poți să mănânci pâine fără să te îngrași? Da!!! Iată 5 trucuri ca să incluzi cu încredere pâinea în dieta ta


Citește și: EXCLUSIV/ Negocieri dure, încheiate cu succes! Liviu Vârciu și fosta iubită s-au înțeles cum să împartă timpul petrecut cu fetița


 
 

Urmărește-ne pe Google News