Să începem ziua cu unt, ne recomandă doctorul. „40-50 de grame pe o zi friguroasă nu fac nimic. Dar să fie unt natural, Tip A sau Tip B”, a explicat doctor Menci pentru realitatea.net.
O idee şi mai bună, spune Gheorghe Mencinicopschi, este să procedăm în felul următor: punem o felie de pâine integrală la toaster, o frecăm bine cu usturoi şi apoi întindem pe ea puţin unt. Poţi adăuga o zacuscă de casă.
Cei care resping untul pot adăuga peste pâinea cu usturoi puţin ulei de măsline extravirgin şi câteva felii de roşie. Specialistul ne mai recomandă să mâncăm unt cu magiun, ouă scrob (omletă spartă), carne de porc, peşte (macrou, hering, sardine la conservă), legume şi fructe, nuci şi seminţe de in. Ca desert, specilistul recomandă plăcinta de dovleac. Nu trebuie să uităm de lichide: apă plată şi ceai verde.