Carnea de câine are culoarea roşie-închis, cu un miros specific neplăcut
Diferenţa dintre carnea de miel şi cea de câine este că osatura câinelui are configuraţia corpului şi a regiunilor musculare mai lungi, faţă de cea a mielului. Carcasa de oaie este mai scurtă şi mai grosolană, iar la câine carcasa este mai suplă, mai alungită, iar coastele mai lungi.
La carcasa de oaie, grăsimea se depune şi subcutanat, prezentând un miros specific care prin fierbere se accentuează.
Oaia are un numărul de 5 vertebre sacrale, câinele având doar 3. O altă diferenţă este că osul sacrum la oaie este lung, iar la câine foarte scurt, aproape pătrat, cu faţa interioară concavă.
Carnea de câine are culoarea roşie-închis, cu un miros specific neplăcut. Fibra musculară este fină, prezentând o consistenţă moale, iar grăsimea este alb-cenuşie, uleioasă şi care nu se întăreşte după răcire.
Citeşte şi: Medicii veterinari iau la puricat pieţele în care se vinde carne de miel