”Recomand cumpărătorilor să se uite la etichete, care sunt buletinul de identitate al mezelurilor. Există trei tipuri de etichete. Cea compoziţională, de unde vor afla ingredientele, aditivii (E-urile) şi aromele folosite în fabricare”, explică specialistul.
Dacă citiţi la ingrediente pe lângă carne, emulsie de şorici, produsul este în regulă, dacă însă sunt substanţe precum caragenan (o substanţă de îngroşare) şi altele care vă întorc limba pe dos, nu cum¬păraţi, chiar dacă preţul vă încântă.  Cu cât mezelul este mai ieftin, cu atât este mai scăzut din punct de vedere nutritiv. ”Părerea mea este că cei mici nu ar trebui să mănânce deloc mezeluri până la vârsta de 10 ani. După această vârstă recomand 10 grame pe zi, dar doar de două-trei ori pe săptămână. Evitaţi produsele foarte grase la copii, cârnăciorii de exemplu au peste 20% grăsimi”, a mai precizat specialistul în nutriţie într-un interviu acordat evz.ro.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI

Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.