Conform sursei citate, conducătorul auto a fost oprit în trafic pentru o abatere la legislaţia rutieră, dar nu avea bani cash la el, ci pe card. Polițiștii l-au dus pe șofer, cu mașina poliției, până la un bancomat, să scoată banii pentru care s-au înțeles.

Anchetatorii caută acum să probeze faptele. În acest sens, au solicitat imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomatul respectiv, și au cerut informații cu privire la suma retrasă de șofer, pentru a verifica dacă aceasta coincide cu șpaga oferită polițiștilor pentru a scăpa de sancțiune.

Alţi poliţişti de la rutieră au luat șpagă produse lactate, mai arată Monitorul de Botoșani. Mai precis, pe drumul Vlădeni-Leorda, din judeţul Botoşani, un şofer a fost prins cu o abatere rutieră pentru care risca să-şi piardă permisul de conducere. Pentru a scăpa basma curată le-a dus poliţiştilor câte un pachet cu lactate în valoare de 50-60 de lei. Mita a fost predată în curtea sediului Serviciului Rutier Botoșani, se arată în referatul procurorilor, potrivit publicației locale.

În aceeași cauză a fost reținută şi o persoană fizică, suspectată de dare de mită.

Conform DNA, în perioada iunie – noiembrie 2020, polițiștii ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 100 de euro de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

În acest dosar de corupţie a fost arestat preventiv și ofiţerul Eduard Florin Iacob, care se afla într-o misiune internațională în Palestina la momentul anunțului reținerii, a transmis DNA. Acesta este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, uz de fals în formă continuată şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii anticorupţie precizează că, „în perioada 31 martie 2019 – 9 iulie 2020, ofiţerul Florin Eduard Iacob, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, reţinut în prezenta cauză”.

Prin aceste demersuri, menționează DNA, ofiţerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a șoferului şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată.

Alți șase agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 2 iunie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News