Atacul cibernetic a țintit site-uri guvernamentale din Ucraina, iar vizat de acuzații este și un civil rus, Amine Timovici Stigal, prezentat ca un hacker în vârstă de 22 de ani, care a fost inculpat în luna iunie.

Potrivit procurorului general adjunct Matthew Olsen de la Divizia de Securitate Națională a Departamentului de Justiţie, cei șase „sunt responsabili pentru seria de atacuri informatice distructive denumite în mod obişnuit Whispergate”.

Atacul a vizat mai ales „infrastructurile civile şi sistemele informatice ucrainene fără nicio legătură cu armata sau apărarea naţională”, însă activitățile celor șase nu s-au limitat la Ucraina, a mai precizat Olsen.

Ei au vizat apoi și „sisteme informatice din alte ţări care sprijină Ucraina în lupta sa pentru supravieţuire”, fiind vorba, în total, despre „26 de parteneri NATO, inclusiv Statele Unite”.

O recompensă de până la 10 milioane de dolari a fost anunțată de Departamentul de Stat al SUA pentru oferirea de informații care să ducă la arestarea fiecăruia dintre acuzați.

Foto: fbi.gov

Urmărește-ne pe Google News