Pe 30 mai, Reuters a publicat un articol despre regiunea Herson, din Ucraina, cu titlul „Regiunea pro-Moscova Herson a început exportul de cereale în Rusia”, citând o declarație a unui oficial al regiunii preluată de la agenția de presă rusă TASS.

Agenția britanică a corectat ulterior titlul articolului, după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, a criticat știrea transmisă de Reuters pentru că folosește narațiunile țării agresoare. Nikolenko a scris despre acest lucru pe pagina sa de Twitter.

La aproximativ o oră după mesajul lui Nikolenko, titlul articolului s-a schimbat. În locul „regiunii pro-Moscova Herson” a apărut sintagma „controlată de Rusia”.

Articolul inițial publicat de Reuters. Foto: Captură de ecran

„Nu «regiunea pro-Moscova Herson», ci regiunea Herson ocupată de Rusia. Nu «exportul de cereale», ci «loturi furate de cereale». Nu «administrația militaro-civilă», ci «administrația ocupației ruse». Nota de subsol, pentru că standardele par neconvingătoare”, a scris Nikolenko.

Articolul modificat de Reuters după postarea lui Oleg Nikolenko. Foto: Captură de Ecran

Dar Reuters a corectat doar titlul, în vreme ce în text a rămas însă vechea formulare: „export de cereale” și „administrație civilo-militară”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

Urmărește-ne pe Google News