Rezidentă în districtul Pologiv, ocupat temporar, din regiunea Zaporijie, femeia a fost recrutată de serviciile speciale ruse la începutul invaziei din Ucraina, susține SBU.

De la omul ei de legătură rus ea a primit indicativul „007” și instrucțiuni despre desfășurarea activităților de recunoaștere și subversive pe teritoriul regiunii.

Pentru a-și masca acțiunile, agentul se prezenta ca voluntar local. În teritoriul ocupat temporar, prin legăturile sale personale, ea a colectat informații despre participanții la mișcarea partizană de rezistență din sud, pentru a ajuta la identificarea lor ulterioară.

Următoarea sarcină a agentului a fost stabilirea contactelor cu apărătorii ucraineni, pentru a descoperi locațiile de desfășurare și deplasare a unităților Forțelor Armate. În acest scop, ea a părăsit teritoriul ocupat temporar de ruși în Zaporojie.

Ea plănuia să transmită ocupanților coordonatele obținute, precum și datele privind numărul de personal și echipamente ale Forțelor de Apărare, printr-un canal Telegram special creat.

Anchetatorii Serviciului de Securitate au informat-o despre acuzația de suspiciune de trădare comisă în baza legii marțiale. Instanța a decis să fie arestată.

Urmărește-ne pe Google News