UPDATE ORA 17.00. Dozele de ser Pfizer așteptate încă de dimineață au ajuns între timp la Romexpo, anunță Digi24, însă încă sunt oameni care așteaptă la coadă să fie imunizați – „în jur de 200”, a anunțat reporterul.

De altfel, CNCAV anunțase că situația a fost remediată, adică dozele au fost livrate, însă oficialii nu au comunicat cum va fi recuperată întârzierea în imunizarea persoanelor programate pentru azi la vaccinare în centrele care au avut probleme cu livrările.


Zeci de oameni au stat luni la coadă la centrele de vaccinare de la Grand Arena și de la Palatul Copiilor, după ce dozele de vaccin așteptate de cadrele medicale nu au mai sosit. Același lucru s-a întâmplat și la Romexpo, unde coadă era și mai mare.

Situația a fost semnalată de cadrele medicale încă de dimineață, pe grupul intern de Whatsapp folosit de cei din centrele Pfizer.

La ora 9.30, cadrele medicale au semnalat că nu mai au vaccin.

„O să rămânem fără doze de Pfizer cam în 2 ore”, a scris unul. „Și noi rămânem fără doze, mai avem 32 de doze”, completează altul. Răspunsul de la DSP a venit la ora 11.00: „Vor veni, dar trebuie să vorbiți un pic cu oamenii să aibă răbdare”

Câteva ore mai târziu, cadrele medicale semnalează că pacienții așteaptă de câteva ore deja. „Se mai știe ceva de doze?”, spune unul, la ora 14.06. Altul spune că sunt pacienți care așteaptă deja de 2 ore.

Este din ce în ce mai greu să îi temperăm pe oamenii de afară! Doresc un răspuns clar! La noi se așteaptă de la ora 11!

Cadru medical, pe grup intern de WhatsApp:

CNCAV: Au existat întârzieri, s-a rezolvat

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) recunosc situația, dar spun că ea s-a rezolvat.

„Din informațiile pe care le avem, la acest moment situatia s-a remediat. Au existat întârzieri, condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor în ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare. Menționam faptul ca distribuirea dozelor de vaccin trebuie sa se realizeze cu respectarea procedurilor specifice lanțului de frig”, afirmă reprezentanții CNCAV.

„Activitatea personalui vaccinator este una continuă și susținută. Înțelegem disconfortul generat in rândul beneficiarilor, le mulțumim pentru decizia de a se imuniza și ii asiguram ca procesul de vaccinare va continua in condiții optime. Apelăm la înțelegere din partea celor care doresc să se vaccineze, întrucât pot exista și astfel de momente, punctuale, de ordin administrativ”, au adăugat aceștia.

O nouă tranșă de vaccinuri a sosit la București

Luni, o nouă tranșă de peste 345.000 vaccinuri de la Pfizer a ajuns pe Aeroportul Otopeni.

Dozele lurmează să fie distribuite astfel:

  • Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

Urmărește-ne pe Google News