În jur de 400-500 de persoane așteaptă la rând pentru a vizita gratuit Muzeul „Grigore Antipa”, care va rămâne deschis până la miezul nopții pentru public. Într-o zi obișnuită, prețul unui bilet întreg este de 20 de lei, pentru pensionari – 10 lei, iar pentru elevi și studenți – 5 lei.
Expoziţii temporare, activităţi de colectare a insectelor nocturne şi de interceptare a liliecilor din curtea Muzeului, precum şi alte surprize, se numără printre propunerile Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru Noaptea Muzeelor din acest an.
Programul complet al instituției, în Noaptea Muzeelor.
- 18:00 – 24:00 – Vizitarea gratuită a expoziției permanente a Muzeului;
- 18:00 – 24:00 – Vizitarea gratuită a expoziției temporare
- 21:30 – 22:30 – Colectare entomologică a insectelor nocturne, cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din muzeu;
- 22:00 – 23:00 – Interceptarea liliecilor din grădina Muzeului „Antipa”, cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiștilor din muzeu.
Demonstrațiile realizate de către cercetătorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” se vor face numai în condiții meteo favorabile.
Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, programul special al Nopţii Muzeelor de la această instituţie muzeală va începe sâmbătă, 18 mai, la ora 18,00 şi se va termina la ora 24,00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator). În cadrul acestui eveniment, accesul publicului în expoziţia permanentă a Muzeului va fi gratuit.
În acest an, a 15-a ediție a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor” are loc pe 18 mai. La acea dată, peste 150 de spații ale unor muzee și entități culturale publice și private din București și din țară vor fi deschise, gratuit și până la ore târzii, pentru expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, dans, piese de teatru și concerte.
Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan național de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR) și este așteptat cu mare interes în fiecare an. Este considerat unul dintre cele mai puternice brand-uri culturale din țară la nivelul consistenței ofertei muzeale și culturale și a interesului publicului.
Citește și:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro