Factorii care declanşează sensibilitatea dinţilor:

  • Prezenţa cariilor: sunt frecvente cariile de col dentar, situate la nivelul marginilor gingivale
  • Uzură dentară, de multe ori asociată cu probleme de măcinare, restrângere şi bruxism
  • Obturaţii infiltrate;
  • Capsule dentare nepotrivite;
  • Modificări congenitale ale smalţului;
  • Fracturi dentare.

Cum rezolvăm problema dinţilor sensibili?

La domiciliu, vă puteti îmbunătăţi problema dinţilor sensibili, prin evitarea consumului de alimente acide şi prin utilizarea de paste de dinţi şi geluri desensibilizatoare.
Igiena orală zilnică trebuie să fie efectuată cu grijă extremă, periind dintii uşor şi evitând utilizarea instrumentelor prea abrazive.
La nivel profesional, este posibili să se aplice „straturi” de protecţie desensibilizatoare sau compozite şi răşini, pentru a acoperi abraziunile dentare şi părţi ale dentinei expuse.
Chiar si utilizarea laser-ului poate fi abordată, în scopul desensibilizării dentare.
Devitalizarea, în cele din urmă, este ultima soluţie pentru tratarea dinţilor sensibili, refractari la tipurile de intervenţie expuse anterior.
„Cauzele dinţilor sensibili sunt multe. De exemplu boala parodontală sau pyorrhea cu resorbţie osoasă şi retractia ulterioară a gingiilor: rădăcinile dinţilor, nu mai sunt protejate de către tesutul osos şi gingival, sunt mai mult expuse la variaţiile termice şi chimice, care au loc în cavitatea bucală. Pentru a rezolva problema radical, este necesar sa intervenim direct, pe patologiile care determină hipersensibilitatea dentară: tratamentul cariilor, al eventualelor infiltraţii si al bolilor parodontale, atunci când sunt prezente. Este un pas de bază, necesar”, a declarat doctorul Pasquale Savino, de la Houston Dental Clinic.
 
 

Urmărește-ne pe Google News