2 Siguranţa pasagerilor.
Ocupanţii maşinilor implicate într-un accident trebuie să părăsească imediat vehiculele imobilizate şi să aştepte sosirea echipajelor de urgenţă sau de tractare pe marginea drumului, în spatele parapeţilor de protecţie (dacă există). Evită staţionarea între sau lângă maşinile avariate!
3 Acordarea primului ajutor.
E o etapă esenţială pentru limitarea riscului de agravare a leziunilor suferite de pasagerii maşinilor implicate într-un accident. Kiturile de prim ajutor îţi oferă indicaţii preţioase despre metodele la care poţi apela. Cei care nu acordă primul ajutor, deşi o pot face, riscă sancţiuni de natură penală.
4 Notificarea autorităţilor.
Imediat după producerea unui accident ce duce la imobilizarea maşinilor implicate şi la vătămarea ocupanţilor acestora apelează numărul de urgenţă 112. Menţionează poziţia maşinii şi starea de sănătate a pasagerilor, furnizând detaliile cerute de operator. Aşteaptă sosirea poliţiei şi a ambulanţei.
5 Detalii legate de accident.
Pentru a clarifica circumstanţele producerii evenimentului şi a evita posibile neînţelegeri ulterioare, fotografiază poziţia autovehiculelor şi daunele produse. Cere numele şi datele de contact ale persoanelor implicate în accident şi pe cele ale martorilor. Notează numerele de înmatriculare ale maşinilor.
6 Degajarea rapidă a maşinilor avariate uşor.
În cazul producerii unor daune minore, scoate autovehiculele implicate în evenimentul rutier în afara carosabilului, pentru a evita obstrucţionarea traficului. Nu uita să fotografiezi maşinile şi poziţia acestora înainte de a le muta!
din Auto Bild,
cea mai vândută
revistă auto!
Caut-o ASTĂZI
la chioşcuri!