Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a verificat 1.742 de obiective, dintre care 153 de unităţi de tranşare a cărnii, 31 de unităţi de reambalare a cărnii roşii şi a cărnii de pasăre, 215 de unităţi de depozitare a cărnii şi 1.339 de unităţi de vânzare cu amănuntul.
În urma acestei acțiuni, ANSVSA a aplicat peste 140 de amenzi, în valoare de aproape 200.000 de lei, și a conficat peste 1.700 de kilograme de carne fără acte de provenienţă.
„Neconformităţile constatate cu prilejul controalelor au fost sancţionate prin aplicare unui număr de 149 de amenzi, care au însumat 192.720 de lei. De asemenea, o cantitate totală de 1.746 de kg de carne a fost reţinută oficial de inspectorii sanitari veterinari, pentru absenţa documentelor care să demonstreze trasabilitatea”, a anunțat ANSVSA, potrivit Digi24.
Neregulile constatate de inspectori au fost comercializarea cărnii în unităţi neînregistrate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare privind condiţiile de igienă şi temperatură, nerespectarea cerinţelor privind manipularea şi depozitarea cărnii şi nerespectarea cerinţelor privind etichetarea şi asigurarea trasabilităţii.
În luna aprilie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat mai multe controale în București, Constanța sau Argeș. Inespectorii ANPC au descoperit în urma controlului produse congelate vândute ca fiind refrigerate, vitrine ruginite sau inele de expunere a cărnii care nu erau din inox.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro