@. E cel mai popular simbol din lumea IT. Cunoscut sub numele “coadă de maimuţă” sau “melcul” (în Franţa şi Italia), “micul şoarece” în China, @ este singurul simbol din lume care figurează într-un muzeu, având un perete dedicat la Museum of Modern Art din New York, SUA. Acest semn îşi are originea în secolul al VI-lea, când era folosit de latini în locul cuvântulu
PLAY şi PAUSE. Aceste simboluri nu sunt specifice computerelor, dar sunt nelipsite în utilizarea lor. Surprinzător, nimeni nu ştie de unde au apărut triunghiul şi cele două linii paralele, dar, conform unor surse din anii 60, ar fi vorba despre simboluri preluate din muzică: cesura, adică pauza de cântat de pe portativ şi triunghiul ce verifică direcţia benzii magnetice de pe casetele audio.
WIRELESS. Butonul de wireless a apărut în dotarea computerelor odată cu tehnologia conectării la internet fără fir. Pentru a fi pe înţelesul tuturor, ca simbol pentru acest lucru a fost folosită o antenă care emite unde, înto
SBBOD. Adică “Spinning Beach Ball of Death”. Compania Apple a botezat acest simbol colorat “cursorul de aşteptare”, însă, încă de când a fost lansat, specialiştii au decretat că “mingiuţa” este un simbol al pierzaniei calculatorului. Motivul? Cu cât se menţine mai mult pe ecranul computerului după efectuarea unei comenzi, cu atât calculatorul are mai multe probleme.
Power. Simbolul de pornire îşi are originea din al Doilea Război Mondial, când inginerii
USB. Semnul de USB a fost inspirat de tridentul zeului Neptun, dorind să semnifice faptul că poate fi ataşat dispozitivelor IT. Mai clar, USB înseamnă Universal Serial Bus (Magistrală Serială Universală).
Sleep. Bu
Bluetooth. Greu de crezut, dar denumirea chiar vine de la “un dinte albastru”, cel al regelui danez din secolul al X-lea, Harald Blatand, care avea în permanenţă dinţii albaştri, pentru că mânca prea multe afine.