• Perioada creditului. Este bine să alegi această variantă dacă ai nevoie de bani pentru o perioadă scurtă. Dobânzile sunt destul de mari şi pot depăşi 1% pe zi. Asta înseamnă că, la 100 de lei, poţi plăti casei de amanet un comision de un leu în fiecare zi. Dacă vrei să îţi recuperezi obiectul folosit drept garanţie, evident. Comisioanele scad cu cât suma pe care o împrumuţi este mai mare. Perioada de aşteptare poate fi de 30 sau 60 de zile, depinde de politica companiei. Pentru o bijuterie din aur poţi primi 80% din valoarea estimată, iar pentru electronice, între 30% şi 50%.
  • Seriozitatea firmei. Este recomandabil să cauţi cât mai multe informaţii despre o casă de amanet înainte de a apela la serviciile ei, în cazul în care nu urmezi recomandările prietenilor. În principiu, este indicat să cauţi recenzii ale persoanelor care au apelat la serviciile acesteia şi date despre respectiva firmă pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Dacă firma este foarte nouă, are un singur punct de lucru şi nu ştie nimeni nimic despre ea, atunci ar trebui să o eviţi. Dacă o firmă este serioasă, atunci va respecta întocmai contractul semnat şi îţi va oferi mai multe modalităţi prin care poţi să plăteşti şi să îţi recuperezi obiectele, inclusiv plata în rate. La bijuterii, ca şi la celelalte obiecte, preţul este negociat cu firma de amanet.

Preţul aurului

Casele de amanet oferă pentru 1 g de aur, de 14 k, între 105 şi 108 lei, şi între 110 şi 136 de lei pentru 1 g de aur de 18 K, în funcţie şi de perioada contractului.

Ce poţi amaneta

Pe listele caselor de amanet nu se află numai metalele preţioase, ci şi laptopuri, telefoane, aparate foto sau chiar automobile. Preţul de cumpărare este la o treime din valoare. Preţul de vânzare este la jumătate faţă de cel din magazinele de specialitate.

 
 

Urmărește-ne pe Google News