Într-o zi caniculară de august a anului 1968, la malul fostului ştrand Tei, ambarcaţiunea „Haiducul” se pregătea să plece într-o cursă până pe malul celălalt al lacului, adică debarcaderul parcului Tei. Ştefan Trifulescu, ofiţer de punte pe una din navele de agrement de pe lacul Herăstrău, a rememorat clipele dinaintea teribilei întâmplări: „Lumea era foarte fericită la ştrandul Tei, se distra şi se simţea bine. Deodată, cerul a fost acoperit de nori mari şi negri. A fost momentul care a speriat mulţimea. Toţi au dat năvală să se urce pe «Haiducul».
Căpitanul a fost ameninţat cu un cuţit de un grup de ţigani, care voia să ajungă pe celălalt mal. S-a terminat rău, cu 3-4 metri înainte de mal. A pornit furtuna, oamenii au început să se agite pe punte şi, din cauza supraîncărcării, «Haiducul» s-a răsturnat în apă. S-au înecat 70 de oameni în urma panicii create. Culmea, căpitanul navei, care nu ştia să înoate, a supravieţuit. A decedat anul trecut”.
„A pornit furtuna, oamenii au început să se agaţe şi, din cauza supraîncărcării, «Haiducul » s-a răsturnat în apă”

În accident a murit şi un campion naţional la înot

„Haiducul” era un bac cu motor, construit pe două tuburi de fier astupate la capete, cu o platformă la mijlocul căreia se afla un mic motor şi cabina cu postul de comandă. „Îmi aduc aminte că atunci, când s-a răsturnat «Haiducul», a murit înecat, în apa adâncă de 3,5 metri, chiar şi un campion naţional la înot. S-a întâmplat aşa, din cauză că mulţi, care nu ştiau să înoate, se agăţau cu disperare de cei care ştiau şi astfel se duceau toţi la fund”, ne-a spus şi Iulian Anghel, 72 de ani, martor al tragediei, care se afla pe malul lacului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News