Imaginile cu iahtul zburător au fost publicate la începutul acestei luni, iar designul desprins parcă din viitor arată la fel de ciudat pe cât sună.

Construită din fibră de carbon, structura enormă va fi echipată cu două dirijabile umplute cu heliu comprimat, care îi permit să zboare cu o viteză de 60 de noduri, timp de mai bine de 48 de ore, „fără emisii”, potrivit echipei de proiectare.

Pe lângă capacitățile sale aparente de zbor, Air Yacht-ul a fost, de asemenea, proiectat să navigheze „liniștit” pe apă, cu o viteză estimată de cinci noduri, datorită „fundațiilor sale gonflabile”, care se umplu cu aer atunci când se apropie de apă și care îi permit, astfel, uriașei nave să plutească.

„Air-Yacht-ul este împins în jos de rotația motoarelor și poate pluti pe apă prin depresurizarea heliului și a sistemului de ancorare a greutății”, precizează firma de design, care își are sediul la Roma.

Conținând un volum de 400.000 de metri cubi de heliu, dirijabilele identice sunt puse în mișcare de opt motoare contrarotative alimentate de baterii ultrauşoare și de panouri solare.

Foto: prototipul Air Yacht | Sursa: lazzarinidesignstudio.com

Pe lângă menținerea navei în aer și pe apă, atunci când este necesar, structurile plutitoare pot găzdui, în total, 10 apartamente de pasageri.

Cele două structuri sunt conectate la carena centrală prin intermediul a patru poduri separate, pe care pasagerii se pot deplasa între diferitele zone de la bordul navei.

Cele mai importante apartamente se află în corpul principal al navei, care măsoară aproximativ 262 de picioare și care mai găzduiește un living spațios, cu zonă de luat masa și piscină.

Conceput ca o potențială abordare a „transportului aerian sustenabil”, iahtul zburător se adresează mai degrabă unui proprietar privat decât „transportului public sau în scopuri turistice”.

Lazzarini Design Studio speră ca proiectul, despre care spune că a generat deja mult interes, să poată oferi o privire asupra viitorului, în ceea ce privește „călătoriile private și sustenabile”.

Cu toate acestea, orice cumpărător potențial va trebui să aibă buzunare foarte adânci. Prețul actual estimat al prototipului de iaht zburător este de aproximativ 550 de milioane de euro (621 de milioane de dolari).

Dacă se va găsi un cumpărător interesat, Lazzarini estimează că va dura aproximativ cinci ani pentru a construi Air Yacht-ul și a colecta heliul necesar pentru proiect.

„În prezent, căutăm investitori și parteneri capabili să finanțeze proiectul pentru a accelera procesul de producție”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei italiene de design pentru CNN Travel.

Deși este probabil să dureze destul de mult până când vom vedea Air Yacht-ul cucerind apele sau cerul, Lazzarini lucrează în prezent cu un investitor privat pentru a proiecta un prototip al unui model de 24 de metri, programat să decoleze în cursul acestui an.

Dezvăluirea prototipului Air Yacht vine la câteva luni după ce studioul de design a publicat imagini cu The Shape, un concept de iaht de 69 de metri cu o „gaură” în mijloc.

 
 

Urmărește-ne pe Google News