Atât CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, cât şi preşedintele airbnb.org, Joe Gebbia, au trimis scrisori liderilor mai multor ţărilor europene, începând cu cei ai Germaniei, Ungariei, Poloniei şi României, prin care ofereau sprijinul platformei de închirieri în întâmpinarea refugiaţilor ucraineni care ajung pe teritoriul acestor state.
„Airbnb.org se angajează să faciliteze cazarea pe termen scurt a până la 100.000 de refugiaţi care fug din Ucraina, în acelaşi timp lucrând îndeaproape cu guvernele ţărilor vizate pentru a sprijini în cel mai bun mod posibil nevoile specifice din fiecare dintre aceste ţări, inclusiv prin asigurarea de spaţii de cazare pe termen mai lung. Anunţul zilei de astăzi vine să completeze eforturile şi munca continue ale Airbnb.org – o organizaţie neguvernamentală independentă (…) dedicată facilitării şederilor temporare ale persoanelor ce traversează momente de criză – venite aşadar în sprijinul refugiaţilor şi al altor categorii de persoane dislocate din întreaga lume”, a transmis compania, într-un comunicat de presă.
Șederile în aceste locuințe vor fi finanțate de companie, proprietarii privați și pensiunile înscrise pe platformă.
Cel puțin 300.000 de refugiați ucraineni au intrat până acum în Uniunea Europeană după invadarea țării de către Rusia, iar blocul comunitar trebuie să se pregătească pentru a primi câteva milioane, au declarat mai mulți oficiali francezi și ai UE, potrivit Reuters.
Însă potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), numărul refugiaților ucraineni care și-au părăsit deja țara este mult mai mare. Șeful Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, a anunțat că peste 500.000 de persoane au plecat până acum din Ucraina și au trecut în țările vecine. Cei mai mulți dintre acești oameni au intrat în Polonia, Ungaria, Republica Moldova, România şi Slovacia. ONU estimează că circa patru milioane de ucraineni își vor părăsi țara din cauza războiului.
Săptămâna trecută, Airbnb.org a anunţat că a asigurat cazare pentru 21.300 refugiaţi afgani şi şi-a stabilit un nou obiectiv, acela de a asigura cazare gratuită temporară pentru încă 20.000 de refugiaţi din Afganistan, Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud şi America Centrală, dar şi din alte regiuni.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia.