„După ce au lovit UBER et al., acum comunistoizii ăştia de pe meleagurile noastre dau o altă lovitură intermedierii în stilul lor caracteristic (noaptea pe răcoare şi cât mai tacit): interzic închirierile în regim Airbnb prin NOUA lege a turismului.

Legea prevede aberant: «Obligativitatea site-urilor sau platformelor dedicate închirierii de spații de cazare de a nu promova anunțurile pentru structuri neînregistrate sau neclasificate».

Autorizarea, înregistrarea, clasificarea de către stat nu reprezintă decât bariere şi taxe în plus care, în final, se vor duce tot înspre buzunarul celor ce folosesc astfel de servicii. După ce că suntem vai de noi în competiţie cu alte ţări în materie de turism…”, a scris Păun, pe pagina sa de Facebook.

El acuză că în România nu este încurajată concurența.

„Adoptarea tacită nu vă scapă de răspundere pentru ceea ce faceţi şi ceea ce votaţi. Sunt sigur că anumiţi actori economici din turism aplaudă victoria lor.

În loc să înţeleagă de ce omul preferă să ia cu chirie un apartament la mare prin Booking.com sau Airbnb.com, ei umblă cu şmecherii pe la prietenii lor politicienii. Suntem ţara în care concurenţa nu e bună niciodată. Ţara unde concurenţa e mereu suprimată şmechereşte.

Aşa este când educaţia economică lipseşte cu desăvârşire… Nota de plată e la noi întotdeauna nu la ei! Ei îşi împart prada după bunul plac”, a adăugat Păun.

Camera Deputaților este for decizional

După adoptarea tacită din Senat, proiectul va merge în Camera Deputaților, care este decizională.

Dacă și aici va fi adoptată, legea ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Acesta o poate retrimite în Parlament sau o poate ataca la Curtea Constituțională.

Scandalul Uber

Guvernul a generat un adevărat scandal în primăvara acestui an, după ce o modificare la legea taximetriei a făcut ilegale călătoriile cu serviciile de transport Uber, Clever și Taxify.

Ulterior, Guvernul a venit cu un alt proiect, care a reglementat ridesharing-ul, aducând în legalitate aceste servicii. Taximetriștii acuză, însă, că acestea beneficiază de condiții mai bune ca ei, legea fiind astfel discriminatorie.

Pe lângă asta, companii precum Uber, Airbnb, dar și Google, Apple, Facebook sau Amazon sunt implicate în scandaluri privind plata corectă a taxelor.

Urmărește-ne pe Google News