Maria, in timpul lui Ion Ghica Voievod si a mitropolitului stefan, la anul 1734. Totodata, amintim aici existenta activitatilor social-educative ce se desfasurau la parohia noastra prin „Asezamintele Udricani” inca de acum 300 de ani, respectiv: azilul de batrani, scoala romaneasca, scoala de caligrafie si Institutul de binefacere „Protopopul Tudor Iconomu”, construit pe terenul bisericii in anul 1877. Aici au predat profesori ca renumitul dascal Chiosea de la care au invatat sa scrie romaneste logofatul Greceanu, Vacarestii, Anton Pann, Nanescu, Paris Mumuleanu, Petre Ispirescu etc. „Asezamintele Udricani” au fost preluate abuziv in anul 1954 de catre stat, iar in prezent am depus toate formalitatile pentru retrocedarea lor conform legislatiei actuale. in secolele XVIII si XIX, aceste asezaminte au functionat in cadrul Manastirii Udricani, inchinata o perioada la Sf. Munte Athos.
De aceea, consideram o datorie sacra incercarea de a relua, astazi, misiunea intrerupta brutal de un regim strain de neamul romanesc.
in prezent, Biserica si Asezamintele Udricani se afla in santier de consolidare si restaurare, sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor prin Directia Monumentelor Istorice, precum si Arhiepiscopiei Bucurestilor.
Preot paroh conf. dr. Constantin Patuleanu, Bucuresti